Sleeping beauty

Det är känt sedan tidigare att jag inte kan sova på flygplan, bussar, tåg... Allmänna utrymmen överhuvudtaget. Men om ett par månader väntar ett 11 timmars nattflyg hem från LA, och jag MÅSTE sova då. Flygtiden och tidsskillnaden är alldeles för stor för att få det att funka annars.

Man lär sig av sina erfarenheter, och efter att ha flygit hem från New York mitt i natten, utan en endaste blund (jag satt istället och drack vin över Grönland, kl 01:00 New York-tid och 06:00 Engelsk tid...) så ska jag prova något annorlunda den här resan. Jag har därför precis inhandlat en sleeping mask och öronproppar från SMUG!

Det måste vara mörkt, tyst och bekvämt när jag ska sova, och under New York-resan var det varken tillräckligt mörkt eller tyst för mig i kabinen. Tillräckligt bekvämt kommer det väl egentligen aldrig vara på ett flygplan, om man inte flyger första klass, men jag har sedan tidigare en superbra nackkrage som gör sig jättebra som kudde. Problemet var just ljuset och ljudet, och jag har nu löst dessa problem (hoppas jag) genom att alltså inhandla en ögonmask samt öronproppar från SMUG. Fick även med ett jättefint fodral, som kommer göra förvaringen ännu lättare under resan.

Att ta med en ögonmask och öronproppar på resan tar ju noll plats och väger ingenting, så tänk vad härligt om det här är det enda jag behöver för att kunna få en god natts sömn på flygplanet! Ser verkligen fram emot resan nu. Jag har förresten redan provat att sova med masken en natt, och det var jättebekvämt. Dock är vårt sovrum redan riktigt mörkt, så jag märkte inte direkt någon skillnad.

Gillar