Sky Garden

Efter vår brunch på Hotbox tog vi en promenad i det urusla vädret (regnade och blåste storm) till Sky Garden på 20 Fenchurch Street. Eller The Walkie Talkie Building som det är mer känt som.

Även på en regnig dag är London väldigt vackert, och det är fortfarande mysigt att gå en promenad. Även om händerna är isbitar och paraplyet vänder på sig 80 gånger på 20 minuter...

Jag bar min skinnjacka från Mango, mina stövlar från Michael Kors, samt min stora jobbarväska - också från Michael Kors. När vi kom fram till 20 Fenchurch Street fick vi gå igenom en säkerhetskontroll liknande dem de har på flygplatser (standard när du ska upp i höga byggnader i London), och där fick vi även gulligaste lilla påsarna för våra paraplyer. Så det inte skulle droppa vatten på deras fina marmorgolv, antar jag haha.

Det var faktiskt min första besök i deras Sky Garden. Min vän har pratat om det många gånger, men det var först nu vi alltså tog tag i det och åkte dit. Först gick vi runt ett varv och tittade på utsikten.

London ser litet ut från 35:e våningen. Trots en väldigt regnig, kall och blåsig dag hade vi en ganska bra utsikt över London. På bilderna kan man skymta Tower Bridge, Blackfriar Bridge och St Pauls Cathedral bland annat.

Det är lätt att tappa bort sig i den vackra utsikten, men man får heller inte glömma att titta åt andra hållet på deras vackra inomhusträdgård. Det är ju därför stället heter Sky Garden - det finns en stor trädgård där inne med exotiska buskar, träd och blommor. Och taket består sedan av glasspaneler, lik som väggarna.

Vi gick ner till deras Garden Café och tog en drink. Priserna är höga (jag betalade £8 för ett litet glas Chardonnay och min vän £4 för en cola), men inträdet är gratis till skillnad från i andra höga byggnader i London (tex The Shard).

Det var mysigt att bara sitta där en stund, titta på utsikten och prata om allt möjligt. Våra vänner är fortsatt inställda på att de ska flytta till Sverige nu vid jul, och jag kommer sakna dem så mycket. Vill inte ens tänka på det. Blir helt sentimental när jag tänker på hur mycket vi umgåtts de här 5 åren som vi känt varandra. Jag lärde känna J sommaren 2015 då min man jobbade i Leeds och jag kände mig ensam i London. Vi gick på en vänskapsdejt i Wimbledon och föll för varandra direkt haha. Ett London utan J kommer bli ett tomt London för mig...

I alla fall, tillbaka till Sky Garden: det var ett mysigt ställe med goda drinkar och en fin utsikt. Men om jag bara får välja en hög byggnad i London där jag vill äta, dricka, umgås och gå runt i, så väljer jag fortfarande The Shard. Men Sky Garden är definitivt fortfarande värt ett besök!

Gillar

Kommentarer