Sjuk

Från ingenstans blev jag sjuk. Kände av halsen lite igår kväll, sedan vaknade jag mitt i natten av att jag frös så in i norden mycket, och hela kroppen värkte. Imorse hade jag sedan hög feber, och eftersom jag knappt kunde gå upp från sängen för att kroppen var så öm och svag, stannade jag hemma från jobbet. Med dåligt samvete som vanligt, vilket jag inte tycker man borde ha. Är man sjuk så är man. Så trött på att bli behandlad som en maskin ibland, och fastän jag fortfarande mår dåligt sitter jag här i soffan med mina jobbmail framför mig...

Dricker en massa koppar varmt citronvatten, grönt te och koffeinfritt kaffe också, fastän halsen säger ifrån. Min mamma är sjuksköterska och hon säger alltid hur viktigt det är med varm vätska när man har ont i halsen och är sjuk. Man inser verkligen hur bra man hade det som liten när man är sjuk som vuxen (speciellt på vardagar). Det finns ingen där som tar hand om dig. Mamma är alldeles för långt borta just nu!

I alla fall ska jag skicka iväg några mail nu, innan jag kryper tillbaka ner i sängen och sover några timmar till. Något som är positivt med vintern är att det är så mörkt ute att det är lätt att somna, även mitt på dagen! Jag måste försöka sova bort värken och svagheten i kroppen. Den är alltid värst. Med feber, halsvärk och förkylning kan man köra på som vanligt, men med en kropp som gör ont så fort den nuddar något är det svårt. På fredag kommer dessutom min pappa hit, så jag måste må bra tills dess!

Gillar