Sjö & skog

Jag har velat köpa en tavla att ha ovanför trappan ett bra tag nu, men jag och min man har inte riktigt kunnat enats om motiv. De tavlor han har föreslagit/föreslått (?) tycker jag har varit för ljusa, och de tavlor jag gillat har min man tyckt varit för mörka. Han vill inte ha rosor på väggen, jag vill inte ha en ljusgrå bild på månen etc. etc. Min man säger att han inte bryr sig speciellt mycket om inredning, men för någon som inte bryr sig har han väääldigt mycket åsikter!

Jag kan bli galen på den mannen ibland. Vi är båda väldigt bestämda av oss, men skillnaden är att jag kan medge det. Jag ÄR envis, bestämd, bossig. Tror jag vet bäst. Men min man vill inte medge att han också är det. Han har starka åsikter om inredning, matlagning, hur hans kläder ska tvättas etc. men han vill inte erkänna det. Varför är det “coolt” som man att låtsas att man inte bryr sig om saker man faktiskt bryr sig om?! Det är så mycket lättare för oss kvinnor om männen faktiskt sade att “jag gillar också inredning, kan vi bestämma tillsammans?” istället för att säga “jag bryr mig inte alls, du får bestämma”, och sedan klämma sig in i sista minuten för att vara med och bestämma i alla fall. Blir galen.

I alla fall har jag varit inställd på att köpa en stor, grön tavla med palmträd att hänga ovanför trappen. Jag tycker grönt har en tendens att bryta av det vita väldigt fint. För ett par dagar sedan hittade dock min man den här tavlan, föreställande skog och en sjö, som han tyckte om. Den är lite mindre än den tavlan jag var ute efter, men eftersom den går i en liknande färgskala, gick jag med på det.

Jag tycker det blev jättefint! Är så glad att vi äntligen fått upp någonting på väggen över trappen. Det var alldeles för tomt och vitt där innan för min smak. Nu har vi lite svensk skog hemma i vårt svengelska hem, och jag kan låtsas att det är skogen vid mitt älskade Långsjön.

Gillar