Sista planeringsmötet

I tisdags var det dags för sista planeringsmötet på herrgården. Vi kommer ha fortsatt mejl och telefonkontakt men kommer inte kunna besöka herrgården förrän den stora dagen. Spännande. Det var pirrigt att gå nedför allén och den stora trappen ned till parken. För nästa gång jag går där är det på riktigt och jag kommer inte kunna "träna" mer innan. Men måste man verkligen det? Jag vill att så lite som möjligt ska vara inövat egentligen. Det blir mysigare om allt bara flyter på och är lite spontant. Jag vill inte se ut som en stel staty som räknar varje steg ned till "altaret." Jag ska le, kanske vinka och vara mig själv liksom.

Hoppas på en finare bröllopsdag än i tisdags, för regnet öste ned den här gången med. Varje gång min fästman varit där har det regnat eller snöat, så känns inte som han fått uppleva herrgården i hela dess skönhet än. Även om vi bara får ett par timmar sol den 26:e augusti är jag nöjd. Det är ju bara sååå underbart fint där på sommaren, när solen skiner, vattnet är blått och parken är grön. Dessa bilder är förresten tagna i slutet av juli förra året. Då var jag där själv och blev helt förälskad i herrgården. Allt var så otroligt fint. Hoppas verkligen på en sån här vacker sommardag när vi gifter oss!

Det sista mötet gick bra, jag var väl förberedd som vanligt. Vi checkade av tider igen, samt bestämde tårtfyllning, vickning och snittar. Vår toastmaster var med den har gången, så vi visade honom runt också. Jag gillar att vara den som bestämmer och planerar; jag vet ju vad jag vill och kommer med många förslag osv, men vår bröllopskoordinator tyckte det var viktigt att jag samtidigt inte vet allting som kommer hända under dagen. Tydligen ska brudparet bara njuta av dagen, medan någon annan tar hand om det praktiska. Det är jag sjukt ovan vid. Det är ju alltid jag som ser till att saker fungerar och folk har det bra. Att lämna över ansvar på andra är jag faktiskt inte så bra på. Jag brukar köra på att "om du vill ha någonting gjort, gör det själv." Men jag vet att man måste tagga ner ibland också, och lita på andra. Därför har vi valt att ge vår toastmaster fria tyglar när det kommer till lekar, spel, talordning, drinkar osv. Det kommer nog bli riktigt bra. Det enda jag har kvar att göra själv är namnskyltar till vigselceremoni och bordsplacering. Och le då, och betala nästa faktura haha. 

Gillar