Sista dagen i New York

Sista dagen i New York var onsdagen den 31:a maj. Vi checkade ut från hotellet vid 11 och tog sedan tunnelbanan till 53th & Lexington. Jag hade som mål med resan att i alla fall gå förbi Van der Woodsen apartments. Det var ett tag sedan man tittade på Gossip Girl, men det kändes verkligen som ett måste när man var i närheten.

Först letade vi dock efter ett brunch/lunchställe, och lyckades hitta världens pärla inne i ett litet shopping center på 53th Street. Helt plötsligt springer vi bara på det här italienska lilla cafét som hette Itavolo. De hade världens största italienska salladsbar där inne, samt paninis, bakelser, ALLT möjligt gott man kan tänka sig. Jag blev helt till mig. Allt var så fint, och allt såg så himla gott och perfekt ut. Fastän salladsbaren lockade sjukt mycket, köpte vi stora mättande paninis istället.

Eftersom jag bor i London är jag van att det mesta finns här, och tänkte därför att “Itavolo finns säkert i London med. I’ll be back.” När jag sedan googlade det här stället när jag kom hem, visar det sig dock att det bara finns ETT I HELA VÄRLDEN, och det är just det här cafét på 53th Street i New York. Nej, va??!!! Det kan inte vara sant. Jag vill ju prova salladsbaren, och de där paninisarna vi åt var de bästa någonsin. Högst upp på listan av platser att besöka nästa gång jag är i New York är därför definitivt Itavolo!!

Efter vår frukost/brunch/lunch (allt i ett) gick vi upp till 55th Street & 2nd Avenue där Serena Van Der Woodsens lyxlägenhet låg i serien. Tog kort på byggnaden från andra sidan gatan och entren precis innan vi passerade, men vakten vid ingången var inte glad att jag fotade, så fick tyvärr inga bilder precis framför. Lite surt, men jag förstår honom med. De är ju faktiskt riktiga lyxlägenheter och folk som bor där. Antar att jag inte är den första, och absolut inte den sista som försöker få bra bilder där hehe. Kan dock säga att lobbyn såg ut exakt som i serien ;)

Min man fick ta en klassisk “gå över gatan i New York” bild på mig istället när jag korsade 55th Street & 3rd Avenue. Efter vi hälsat på Serena gick vi nämligen till 5th Avenue och Saks! Min man tyckte Saks var precis lika snobbigt som Selfridges i London. Men jag som jobbar med Selfridges kan säga nej, nej nej. Saks var mycket snobbigare! Saks var Harrods on crack. Hela New York är London on crack. Vi gick inte där så länge, och jag undvek speciellt väsksektionen, eftersom jag hade ruinerat mig själv ganska fort där inne. Istället gick vi till Rockefeller Center igen där vi köpte hemmagjord svartvinbärsiste i en liten bar. Det var riktigt gott i värmen.

Jag besökte Michael Kors-butiken (åh vad mycket väskor jag ville ha, men inte kände för att unna mig) innan vi gick ner till Macys. DET var som Selfridges. Efter det gick vi tillbaka till hotellet för att hämta väskorna, ta en sista drink i hotellbaren och sedan bege oss tillbaka till JFK. Alla frågar mig om jag shoppade mycket i New York, och när jag säger att jag endast köpte ett Yankees-linne ser alla bara frågande ut. Visst, mycket kanske är billigare i New York än här, men det beror på vad du är intresserad av. Jag shoppar inte för shoppandes skull, och när det jag var riktigt intresserad av kostade $600 och uppåt kändes det inte värt att shoppa just nu. Vi åkte trots allt till New York för sightseeing den här gången.

Gillar

Kommentarer