Shopping i egen garderob

Jag flyttade hemifrån när jag var 19, men min garderob finns fortfarande kvar (bara flyttat allt till gästrummet eftersom mamma och pappa var väldigt snabba med att ta mitt rum. Jag flyttade i september, kom hem i december, och hela huset såg verkligen annorlunda ut, som att det velat bli av med mig i flera år så de kunde göra om haha). I alla fall ar det svårt att få med sig alla kläder och skor till ett annat land, vilket jag förklarade för dem när jag flyttade. Men jag har fortfarande inte flyttat över alla kläder och skor, 6,5 år senare haha. Det är svårt att få plats med allt när man bor i en studentkorridor, eller i ett litet hus med 4 andra studenter. Och nu när jag bor i en liten tvåa med min fästman, får det inte plats så mycket mer heller. Tar jag med mig något extra till England tar jag sedan tillbaka saker till Sverige igen. Det blir alltid så.

Nu när jag är inne i en “sparsam och duktig” period angående shopping, har jag därför ett (av många) superbra sätt att spara pengar på. Jag kollar alltid om det jag behöver redan finns i min svenska garderob först, innan jag köper något nytt. Som nu till exempel, gick det hål i mina svarta stövlar (ovan) som jag använt flitigt under vintern. Så länge det inte regnade märkte jag det inte, men så fort det var blött ute läckte allt vatten in... Och det regnar ganska ofta i England.

Istället för att rusa till närmsta skoaffär och få en anledning att gå shopping-crazy, gick jag igenom min skogarderob i Sverige först. Där hittade jag faktiskt dessa bruna ankelboots, som jag inte använt på säkert 3 år. När det kommer till skor använder jag alltid ett par för mycket, för att sedan tröttna på dem. Lägger undan dom, och blir helt förtjust i dom igen några år senare. Exakt det hände med mina bruna ankelboots. Så när jag var i Sverige kastade jag mina svarta stövlar och tog med mig dessa bruna tillbaka istället. Jag behövde inte alls shoppa vinterstövlar just nu, det var bara att “shoppa” i min garderob istället. Och där sparade jag väl ca 500-1500kr på att inte köpa nya skor. Det är ju snart vår i alla fall och längtan efter mina Michael Kors ballerinas är mycket större än lusten att handla nya vinterboots.

På tal om att vara ute och gå, så tog jag mysigaste promenaden idag på lunchen och pratade med en av mina bästa vänner. Fastän det bara var en konversation på 30minuter gav det mig massor med energi för resten av dagen. Saknar henne enormt just nu. Det är verkligen nackdelen med att ha ambitiösa vänner - de är utspridda över hela världen.

Gillar