Shoppa möbler & äta jullunch

Igår spenderade vi hela dagen med att shoppa nya möbler till nya lägenheten, samt att packa och flytta mer av våra gamla saker till den nya lägenheten. Min man sa att det här typ var min sjuttiofjärde julafton för i år, då vi gick runt och tittade på möbler. Jag älskar ju inredning så det var nog lite sanning i det. Det ska bli så jädra kul att inreda nya lägenheten, och det här är ju bara början!

Vi började i alla fall dagen med att hänga på låset på IKEA. IKEA i England är verkligen en mardröm, med alldeles, alldeles för mycket folk, så vi såg till att vara där redan klockan 10 när det öppnade butiken för “browsing only” (kassorna öppnade 11). Vad härligt och folktomt det var då; kändes verkligen som att vara i Sverige. Man kunde stanna vagnen utan att bli knuffad och puffad på, och titta på saker utan att automatiskt vara i vägen för 18 andra. På IKEA köpte vi bland annat nya innekuddar till kuddarna i soffan, gästhanddukar, galgar, ramar… Lite smått och gott som vi behövde.

Sedan gick vi till Sofology och köpte soffa! Vi tittade och provade soffar för ett par veckor sedan, och nu hade vi äntligen bestämt oss för en mörkgrå, mysig hörnsoffa. Det är alltså soffan på bilden vi köpt, fast i mörkgrått. Den är specialgjord, så vi får hem den om ca 8 veckor, men jag tror det är värt att vänta på. Tills dess har vi ju bäddsoffan vi tidigare haft i vardagsrummet, så det är ingen panik. Att flytta tar tid och det får ta tid. Visst känner jag absolut en stress att få allt klart så fort som möjligt, men samtidigt vill jag också ha allt i perfektion och då tar det tid.

Efter soffan köpte vi även stolar till vårt matbord inne på John Lewis. Samma gråa färg som stolarna ovan, men med mörkare ben. De var jättesköna att sitta på, så jag tror de kommer bli perfekta! Dessa levereras redan på torsdag, så vi kanske inte har varken soffa, säng eller internet i nya lägenheten än, men vi kommer ha väldigt härliga stolar att sitta på haha!

Efter vi shoppat i fyra timmar, var vi riktigt hungriga och bestämde oss för att åka och äta “julmat.” En engelsk jul-roast helt enkelt. Den här sista söndagen innan jul brukar jag och min man nämligen fira vår lilla jul tillsammans med att laga god julmat (ibland svensk, ibland engelsk och ibland båda!), öppna presenter vi köpt till varandra, titta på någon bra film och bara mysa. Men i år hann vi verkligen inte det. Så istället begav vi oss till en av våra favoritpubar – The California – där vi moffade i oss en trio roast!

Kyckling, biff och fläsk, rostad potatis, stuffing, palsternacka, morötter, ärtor och massor med gravy. Mmmm det var underbart gott och så, så mycket mat! Var så mätta att det var riktigt jobbigt att packa upp alla saker vi köpt sedan i nya lägenheten… Men det var värt det!

När vi sedan kom hem gav vi varandra julklappar. Min man fick en micro av mig och jag fick ett vinställ av honom! Väldigt vuxna presenter. Så vi fick typ fira vår lilla jul tillsammans i alla fall i slutändan. Nu är min lunchrast slut så jag ska fortsätta jobba, medan min man håller på att ta isär och flytta vår säng där hemma… Saker händer verkligen! Snart är vi helt utflyttade.

Gillar

Kommentarer