Sex månader flög förbi

Ett halvår av 2020 har redan passerat. Hur är det möjligt? Vi firade ju nyss nyår här. Jag kommer bäst ihåg hur jag och min bror fortsatte att dricka champagne tillsammans långt efter att alla andra hade gått till sängs. Det var så härligt att bryta traditionen och göra något annat på nyår. I The OC säger Summer alltid att "the way you spend new years eve is the way you gonna spend the rest of the year." Kanske finns det en sanning i det. För första gången i mitt liv firade jag in det nya året - det nya decenniet - i England och sedan dess har jag inte kunnat lämna landet...

I början av året skrev jag ner mina mål och förväntningar för det kommande året, och det är ingen hemlighet att jag inte lyckats förverkliga många av dessa. Istället för att vänta med att gå igenom dessa vid årets slut, så tänkte jag utvärdera dem nu. Och sedan sätta lite nya mål åt mig själv. De senaste månaderna har livet mest flytigt iväg. Det har varit svårt att leva annat än dag för dag. Men jag vill fortfarande känna att det här året är betydelsefullt, att jag fortfarande kan sätta mål och nå dessa, hur situationen runt omkring mig än ser ut.

1. Organisera mera i min kalender.

Jag använder fortfarande min kalender varje dag, men kanske inte på det viset jag tänkte från början... Speciellt många planer har jag ju inte, utan man får fortfarande ta dagarna här lite som de kommer.

2. Kalifornien

Det blev ingen resa till Kalifornien i år. Vi flyttade först fram den från april till augusti, men nu är den helt avbokad och vi har fått pengarna tillbaka. Det var inte menat i år helt enkelt.

3. Eurostar

Känner mig inte speciellt motiverad att ta tåget ut i Europa just nu. Mitt största mål är ju fortfarande att lyckas ta mig till Sverige innan sommaren är slut. Alla andra resor i år är inte lika viktiga, fastän jag och min man har börjat prata om en mini-semester i Frankrike inom ett par månader, om det skulle ty sig möjligt.

4. Ta mer bilder tilllsammans med min man

Vi har definitivt tagit mer bilder tillsammans, men när jag skrev ner det här målet tänkte jag på att vi skulle ta nya bilder på nya platser, varje vecka. Det har inte riktigt skett, men samtidigt har jag definitivt fler fina bilder på oss från det här året.

5. Lägga nytt golv på nedervåningen

Nej, det här är inte aktuellt i år.

6. Läderbröllop

Äntligen något att fortfarande se fram emot! I slutet av augusti firar vi 3 år som gifta, vilket betyder läderbröllop och fina presenter. Älskar att fira bröllopsdagar tillsammans med min underbara man.

7. Bröllop i juli

Det här bröllopet såg jag jättemycket fram emot, men det har tyvärr blivit inställt. Brudparet kommer fortfarande gifta sig den 10:e juli, men festen har blivit flyttad till nästa sommar.

8. Mer puttshack i mitt liv, tack!

Det kommer ta ett tag innan spelställen som minigolf och bowling kan öppna igen. Dessutom kan vi ju fortfarande inte träffa speciellt många personer, så det blir nog ont om turer till Puttshack och Hollywood Bowl i år. Tyvärr. Men jag får fokusera på annat helt enkelt.

9. Spara pengar och investera smart

Här är ett mål jag lyckats med! Vilken bra tajming jag hade som låste en större summa av mina sparpengar precis innan Coronakrisen uppstod. Dessutom verkar huspriserna bara stiga här, och det har blivit ännu mer attraktivt med hem som har uteplatser och trädgårdar vilket gjort att vår lägenhet ökat i värde. Jag har definitivt lyckats investera smart de här 6 månaderna, och dessutom sparat mycket pengar.

10. Sluta med preventivmedel

Jag håller det här öppet för jag går inte på några piller och har mått mycket bättre på flera sätt och vis under lockdown. Dock vill jag inte bli gravid just nu, så jag är fortsatt försiktig såklart.

Gillar

Kommentarer