September, Sommarvärme & Stress

Jag fick äntligen tillbaka min älskade sommar i tre dagar, och oj vad jag har njutit av 28 grader och sol. Ballerinaskorna från Michael Kors åkte genast fram ur garderoben i måndags, och lunchrasterna på kontoret har spenderats ute i solen.

Jag värmde upp kroppen och tankade D-vitamin, medan de på kontoret drog på AC-n för fullt, drog ner persiennerna och klagade på att det var varmt ute... Ursäkta?! Måste jag upprepa att solen inte sken på hela augusti? Vad är det för fel på folk. Det finns ju inget bättre än sol och värme.

Jag har varit så irriterad de senaste dagarna, på det minsta lilla, och det har definitivt att göra med att det är väldigt mycket på jobbet just nu. Jag bollar många projekt i luften, vilket oftast går bra, men sedan kommer dessa dagar då allt händer på en gång, i alla projekt samtidigt. Där man måste trampa på gasen lite mer, och fortfarande inte lyckas beta av mer jobb än vad som kommer in. Det är så frustrerande, och stressigt, att avsluta dagen med mer jobb än när man började....

Jag såg verkligen fram emot mina jobba-hemma dagar den här veckan. Att arbeta i tystnad, med en öppen terassdörr och marsvinen som sällskap är det bästa för själen. Igår på lunchen kunde jag sitta i solen i en timme med en podcast i öronen - så ljuuuvligt - för att sedan duscha och göra mig redo för andra halvan av dagens jobb.

Solen står så lågt nu. Den första halvtimmen fick jag sitta på vardagsrumsgolvet och sola med en öppen dörr.

På kvällarna, efter jag varit på kontoret, har jag tagit en extra promenad i solen, bara för att ta vara på värmen så mycket som möjligt. Klänning åkte till och med på. Men solen står så lågt halv 7 på kvällen, att den soliga promenaden inte blev så solig som det var tänkt. Det var i alla fall varmt och härligt. I mina tankar tryckte jag bort både höst och stress.

Vi sov med ett öppet sovrumsfönster. Det är så mysigt att somna till det svaga ljudet av londontrafik långt där borta. Samt vakna till fågelkvitter. Ett öppet fönster och en svag, svalkande bris när man vaknar, associerar jag verkligen med sommar, och det är något jag kommer sakna - tills nästa år.

Jag tror verkligen inte det kommer bli 28 grader varmt igen i år, så jag har som sagt tagit vara på dessa dagar så mycket som jag kunnat. Hängt på terassen när jag varit hemma, gått promenader, solat på lunchrasten på kontoret... Har haft mycket att göra, men det har ändå varit sååå trevligt med denna värme.

Gillar