Semesterdagar

Jag älskar sommarmorgnar när min man går upp, drar upp rullgardinerna i sovrummet och hallen, och jag får sakta vakna upp till dagsljuset och fågelkvittret utanför. Det är verkligen den bästa starten pa en arbetsdag; att ligga i sängen i ett ljust rum med stora fönster, och titta ut på trädgården utanför med sömniga ögon.

Idag vaknade jag tyvärr upp till dåliga nyheter. Vårt plan till Wien (vill skriva Vienna hela tiden) har ändrat avgångstid från kl 9 på morgonen till klockan 18:30 på kvällen! Vi missar alltså en hel dag där. Så tråkigt. Men försöker jag se det från den positiva sidan, så kan jag jobba den fredagen och på så sätt spara en av mina dyrbara semesterdagar. Inte så trevligt att jobba såklart, när jag egentligen skulle gått runt i Wien, men mina semesterdagar är få, och det är ju trots allt en fredag.

Är det bara jag som verkligen kämpar med semesterdagarna och att få de att “räcka till?” Det känns som det. Ingen annan verkar dela mitt problem. Så är 25 betalda + 5 obetalda väldigt få semesterdagar på ett år, eller är jag bara för peppad på livet, och allt annat som inte har med jobb att göra? Who knows. Det jag vet är att endast helgerna verkligen inte räcker till för att jag ska må bra och hinna allt jag vill göra.

En annan positiv notis från idag (som verkligen gjorde hela min dag) är att jag försökte planera in ett jobbmöte på måndag nästa vecka, när en kollega utbrister; “Men Linda, det är ju bank holiday!” Vilken lycka. Jag hade totalt glömt bort att vi är lediga nästa måndag. Den här tiden på året och alla röda dagar är så härlig <3

Gillar