Sangria

I lördags åkte vi raka vägen från Gatwick till Sainsbury’s för att handla lite småplock. Sedan kom några vänner över till oss och vi hängde på terassen resten av dagen och kvällen. Det var ju verkligen inte lika varmt som i Frankrike, men vi kunde hänga där ute ett tag i alla fall, tills mina flamingos började lysa och temperaturen sjönk rejält.

Jag hade lovat att jag skulle göra en egengjord Sangria, dagen till ära. Jag var väldigt trött (vi gick upp väldigt tidigt för att bege oss till flygplatsen), och visste knappt vad jag stoppade i kundvagnen. Men jag lyckades handla alla ingredienser jag ville använda mig av, och resultatet blev en riktigt god och lyckad Sangria (kanske en aning för stark, men ingen klagade, så… 😉)

Jag började med att skära upp jordgubbar, citron och gurka. Sedan lade jag i så mycket is jag bara kunde i min stora vinkaraff, innan jag tillsatte frukten och gurkskivorna. Jag hällde sedan i en hel flaska rödvin, och blandade ut det med lite sockerfri 7Up. Med fokus på “lite”, eftersom det inte fick plats speciellt mycket 7Up efter all is, frukt och rödvin hade blandats ihop i karaffen haha. Resltatet blev därför lite starkt, men samtidigt väldigt, väldigt gott.

Jag är en person som inte är så förtjust i rödvin, just av den anledningen att det alltid ska serveras i rumstemperatur. Jag gillar inte rumstempurerade drycker. Därför föredrar jag Sangria; rödvin med mycket, mycket is, och så lite uppfriskande frukt och 7Up.

Vi hade en riktigt trevlig kväll, och min Sangria blev som sagt en stor succé! Jag kommer definitivt bjuda på den igen!

Gillar

Kommentarer