Royal Arsenal

London är stort, och det finns fortfarande många platser jag inte besökt. East London har aldrig varit min scen, men nu har jag fått chansen att jobba där, i sydöstra London; rättare sagt i Woolwich och Royal Arsenal. Det kommer bli ett spännande projekt, och spännande att jag får arbeta i ett område jag inte kan mycket om.

Greenwich har varit en plats jag alltid velat besöka, men det har inte blivit av än. Men jag tänker att det här året ska det ske. Jag vill besöka Greenwich Mean Time Observation Park och stå på tidslinjen, där all tid liksom "börjar". Så coolt. Eftersom tåget till jobbet går igenom Greenwich kommer jag bli påmind ganska ofta om att jag vill dit. Bra, då kanske det sker snart 😊

Woolwich är - som resten av East London - ganska slitet och "artsy". De flesta hus och lägenheter ser ut som om de skulle rasat samman för flera år sedan. På gatorna ligger caféer som "The Cat & Cucumber", shisha-barer och skumma tatueringsstudios. East London är som sagt inte min stil, men det är just därför det ska bli så spännande att arbeta på ett projekt här. Vi ska bygga art galleries, kontor och lägenheter, och byggnad nummer 19 som är huset ovan på bilden, ligger dessutom precis vid Themsen. Så vackert.

Det finns någon historia här också, eftersom det stod flera kanoner uppställda (också precis vid Themsen), och turister som gick runt och tog bilder på dessa. Och de jag jobbar med gillar att göra gröna smoothies och dricka på mötena istället för kaffe eller te. Jo, jag kommer nog trivas här! Som vanligt kommer jag vara stationerad på kontoret, men kommer arbeta här på plats kanske 3-7 gånger i månaden. Precis som när jag arbetade med Selfridges, eller Deutsche Bank i Canary Wharf.

Gillar

Kommentarer