Rött kött

I lördags åt både jag och min man rött kött för första gången i år. Min man ville köra på ännu en månad med enbart kyckling, fisk och vegetariska rätter i januari, så jag hakade självklart på.

I lördags köpte vi mat på Five Guys i Wimbledon, vilket är ett fantastiskt hamburgerhak. Jag skulle beskriva det som ett glamoröst McDonald's, där du själv får bestämma alla ingredienser i din hamburgare.

Jag valde sallad, pickles, stekt lök, svamp och bbq-sås i min. Och massor med ost. Osten är så sjuuukt god på dessa hamburgare.

Det blev även en vaniljmilkshake till. Jag har blivit en sån som måste ha en milkshake till min hamburgare och mina strips nuförtiden. 😊

Efter allt detta fick jag matkoma. Jag tror aldrig jag känt mig så mätt och samtidigt trött i hela mitt liv. Jag upplevde det alltså som om min kropp inte var van att äta rött kött längre... Både jag och min man bestämde oss därför för att fortsätta på samma spår och minimera vår köttkonsumtion. Man blir ju så mycket piggare när man äter en kyckling, fisk eller vegetarisk rätt!

Visst får vi göra undantag ibland, som i lördags, men det lockar nästan alltid mer att prova på alla plantbaserade burgare som finns där ute. Som inte ger dig matkoma och dessutom också är bättre för miljön. Jag ångrar inte min goda biffhamburgare, men nästa gång får det bli en beyond meat burger från Five Guys 🍔

Gillar

Kommentarer