Rotfrukter & Päronhalvor

Skrev ett inlägg som aldrig publicerades den här månaden, så jag tänkte publicera det nu. Jag skriver oftast mina blogginlägg på söndagar, när jag sitter på tåg eller medan jag lagar mat, så jag tidsinställer nästan allt. Men ibland glömmer man ju det.

Jag hittade i alla fall på en ny maträtt i början av oktober, som blev en stor succe hemma. En vegetarisk rätt bestående av en salig blandning ingredienser, som jag definitivt tänker laga igen. Vad ska jag kalla den? Rostade rotfrukter med grönkål, vegetarisk biff, Yorkshirepudding och fetaost?

Jag rostade i alla fall potatis, morötter, palsternacka och kålrot i ugnen (älskar rotfrukter!). Sedan blandade jag i lite grönkål på slutet – en grönsak som jag och min man börjat äta rätt flitigt av på sistone. Till det värmde jag vegetariska “Southern Texas” biffar i ugnen (färdiga, frysta från den vegetariska “skräpmatsdisken”). Hittade även lite Yorkshirepuddingar i frysen, så jag tänkte att jag värmer ett par såna med (min man är alltid så orolig att han inte ska bli mätt av vegetarisk mat, så jag ser alltid till att laga MYCKET mat när jag gör mina vegetariska ratter). Till sist serverade jag måltiden med fetaost och engelsk Gravy. Det hela blev en supergod och rolig blandning som vi båda blev mätta och glada av.

Till efterrätt skalade jag sedan päron och serverade päronhalvor med smält, mörk choklad (90% kakao är den enda chokladen jag äter nuförtiden), med en klick soyayoghurt och lite nötter. Det blev också väldigt populärt.

Hade jag mer tid i veckodagarna skulle jag nog hitta på många roliga maträtter liknande denna, men just nu nöjer jag mig med att vara lite extra innovativ/kreativ på söndagar haha.

Gillar

Kommentarer