Roof East

Vi har en vän som bor i East London och som precis flyttat till Stratford, så igår åkte vi dit för att hänga i hans neighbourhood. Jag lämnade alltså sydvästra london för första gången sedan oktober! Dessutom har jag aldrig varit i Stratford förut, så bara det var spännande.

Det var sååå härligt att åka tåg och tunnelbana igen, faktiskt. Man känner sig så fri. Det är som om London är mitt oyster igen.

Vår vän hade bokat bord på ett ställe som heter Roof East - en takterass ovanpå ett parkeringsgarage i Stratford Centre, som hade en bar, pizzavagn, hamburgervagn och massa spel. Vi var totalt 6 personer som spelade minigolf, åt hamburgare och bara satt vid ett bord och umgicks som riktiga människor. Det var trevligt! Vädret var också riktigt härligt på eftermiddagen.

De enda restriktionerna man märkte av där uppe, var social distancing. Det var bookings only, borden stod långt ifrån varandra, stället var halvfullt och vakterna kom direkt när någon ställde sig upp och dansade lite för nära något annat bord, eller i själva gången. Annars hade vi inga munskydd, och kunde alltså umgås med våra vänner och beställa mat och drinkar utomhus!

Min man vann tyvärr minigolfen...

Det är en annan atmosfär i östra London med dessa "hipster-ställen", och folk som klär sig i röda skor och gula hattar (typ, om jag överdriver lite). Mycket hip hop och RnB, och alltid en man med långt skägg som spelar en melankolisk melodi på gitarr... Häftigt att få uppleva något annat än det jag är van vid, men jag föredrar samtidigt sydvästra London alla dagar i veckan. Designerväskor, champagne, tennis och arkitektritade byggnader, tack.

Både på Roof East och på vägen hem, var det dessutom fullt med unga kvinnor i 20-års åldern som var HELT packade. Vi undrade om det var ladies night i lördags? Jag drack ingen alkohol, så jag märkte så tydligt hur många onyktra kvinnor det var överallt. Männen vi mötte uppförde sig, men kvinnorna... De skrek på andra och på varandra, ramlade nedför trappor och OMG har det där varit jag en gång i tiden?! På universitetet? Jag har blivit gammal, för det såg inte alls roligt ut, bara patetiskt, och jag tyckte synd om dem.

I alla fall, så var det en trevlig eftermiddag/tidig kväll uppe på en roof top i Stratford! Härligt att träffa vänner, beställa mat ute och bara vara på en annan plats i London ett tag.

Gillar

Kommentarer