Romantik i Paris

En av de bästa resorna jag någonsin gjort, var definitivt vår lilla weekendresa till Paris i december 2014. Jag hade jobbat på mitt nya jobb i tre månader och kände att jag ville unna mig en resa tillsammans med min man (då pojkvän), bara vi två. Hade inte hunnit jobbat tillräckligt länge för att kunna ta semester, så vi bokade en resa med Eurostar (tåg mellan London och Paris) på fredagseftermiddagen till söndagskvällen. Vi bodde på ett tre-stjärnigt hotell vid La Poissionere, men det var helt okej. Jag vet inte hur länge jag hade velat åka till Frankrike och Paris innan den resan, men jag kommer ihåg att jag var helt extatisk. Jag fick besöka Champs Elysees, Eiffeltornet, Notre Dame, Pont Neuf… Och allt detta tillsammans med mannen i mitt liv. Det var underbart.

Kommer så väl ihåg hur vi gick nedför gatan, svängde runt hörnet och plötsligt uppenbarade sig bara Eiffeltornet framför oss. “Var det här allt?” var min första tanke. Det såg bara ut som en gammal rostig ställning i dagsljuset, men på kvällen var det desto ståtligare. Vi hade inte tillräckligt med tid för att åka upp i tornet (vi ville inte köa hela dagen när vi endast var där i 2 dagar), så det är något som ligger kvar på min att-göra-lista nästa gång jag är i Paris. Samtidigt kändes det dock inte som något superviktigt som vi missade medan vi var där. Det fanns ju så mycket annat att se och uppleva. Bland annat provade vi på vitlöksmarinerade sniglar. Det var faktiskt riktigt gott och jag skulle äta det igen!

En stor highlight på resan (förutom sniglarna då) var att vi åkte på en lunchkryssning på Seine-floden. Det var en lyxig sju-rätters lunch där de serverade det godaste vinet jag någonsin druckit. Lokalt Chardonnay, från en vingård precis utanför Marseille, årgång 2009… Jag har aldrig druckit ett godare vin i hela mitt liv, och fastän jag köpt Chardonnay från Marseille årgång 2009 flera gånger efter den här resan, kan jag inte hitta JUST DET DÄR vinet som jag drack då. Typiskt. Kan ju också vara så att maten och omgivningen hade en inverkan på smaken och upplevevlsen jag hade då. Jag kan i alla fall inte hitta det här specifika vinet igen.

På båten åt vi mat och drack vin samtidigt som det spelades musik i bakgrunden, och en tour guide berättade lite kort om alla sevärdigheter vi åkte förbi. Bland annat Eiffeltornet, Notre Dame och Frihetsgudinnan. Det var perfekt när vi bara var i Paris över helgen, eftersom vi fick se allting på ett par timmar, samtidigt som vi fick njuta av god mat och en härlig dagsfylla på köpet haha (man fick en hel flaska vin per person).

Något annat som gjorde resan så mysig var våra caféfrukostar varje morgon. Nu låter det som om vi var i Paris jättelänge, men alltså två caféfrukostar hann vi avnjuta och det var så härligt. Det kan jag sakna med 4-stjärnigt eller 5-stjärnigt hotell; att inte äta frukost ute. Hur ofta äter man liksom frukost ute? Typ aldrig. Att ta mig ut pa en brunch är tillräckligt bra gjort av mig liksom. Då blev jag i alla fall verkligen kär i Paris, när jag fick uppleva dessa mysiga cafér, äta croissanter och dricka varm choklad i decemberkylan.

Jag vill jättegärna tillbaka till Paris någon gång. Helst ganska snart. Det är ju faktiskt inte så svårt att ta sig dit när det går tåg direkt från London. Endast 2h tar det. Det kanske är dags att åka dit någon helg snart? Man behöver ju som sagt inte vänta på semester för att resa till Frankrike. Det går ju superbra att resa över en helg när det är så nära. Det enda negativa med förra Parisresan var väl att vi åkte mitt i vintern och det var riktigt kallt. Nästa gång vill jag nog besöka Paris på våren eller sommaren. Och så måste jag se till att åka upp i Eiffel tornet den här gången. Plan, plan, plan.

Gillar