Roast Beef

Varning: läs inte på tom mage.

Jag och min man bestämde oss för att fira att vi numera kan äta rött kött igen efter en månad utan. Min man slog därför på stort och lagade en tre-rätters middag till mig i lördags kväll. Första rätten bestod av italienska oliver, crostinis, tapenade och rödvin. Mmm.

Sedan förberedde min man en stor roast beef som han tillagade i ugnen i över två timmar. Han valde att tillaga den tillsammans med lite kryddor, svamp och rödlök. Samt en marinad av mer rödvin. Det blev så otrooooligt gott! Har fått frågan flera gånger att om jag inte redan var gift, vilket yrke skulle jag vilja att min framtida man hade? Jag hade svarat kock alla dagar i veckan, men jag har också insett att min man redan besitter enorma kunskaper inom matlagning. Jag vinner, alltså.

Köttet blev perfekt tillagat. Medium well-done. Det verkligen fall isär på tallriken, och vi behövde knappt använda kniven.

Till köttet lagade min man potatis och morötter i ugn, lökringar, broccoli och ärtor. Till det, en engelsk gravy med lite mer rödvin. Resultatet blev alltså en engelsk roast dinner med roast beef istället för kyckling. Åh vad hungrig jag blir när jag ser den här bilden!

Den extravaganta matupplevelsen slutade inte där. Nej, för jag blev även serverad en efterrätt. Min man hade köpt en äppelpaj med vaniljsås. Det var så längesedan jag åt vaniljsås. Verkligen barndomsminnen att äta smulpaj med vaniljsås hemma hos mormor och morfar.

Vilken trevlig kväll vi hade med så mycket mat. Min man är fantastiskt duktig i köket, och jag känner mig alltid så bortskämd när han lagar mat åt mig.

Gillar