Ristorante Pizzeria Mister Akumal

Efter vi varit på stranden i Chia ett tag, letade vi efter en mysig restaurang att äta lunch på innan vi åkte tillbaka till villan. Vi hittade Ristorante Pizzeria Mister Akumal på vägen, som verkligen var en Sardinsk liten pärla!
Det har blivit många luncher och middagar i villan (italienskt bröd med skinkor och ostar), men det jag gillar allra bäst när jag är ute och reser är att besöka lyxiga restauranger. Den här restaurangen fick 5 🍾🍾🍾🍾🍾 av 5 möjliga. Den låg i botten av ett berg, utsikten var otrolig, maten supergod och servicen bra (fastän det är svårt att bedöma servicen i Italien, då de flesta inte pratar engelska och man ofta får gestikulera sig fram).
Vi gick all in här, och beställde varsin pasta till förrätt. Jag valde deras Pasta Veneccia, vilket var tagliatelle med vinsås. Hade ingen aning om jag skulle tycka om det, men det verkade intressant, och gud var gott det var. Svårt att förklara smaken, men det var helt i min smak med ganska mycket ost och lite smak av vitt vin. Finns det egentligen något godare än en riktig italiensk pasta?!
Sedan var det dags för huvudrätten, och jag som varvat pasta med pizza under hela resan, valde en stek den här gången med strips till. Det var också väldigt gott, saknade kanske bara en sås till (beasås hade varit fint!), men gillar samtidigt hur enkel maten är i Italien. Vi satt där och åt i flera timmar och bara njöt av utsikten bland bergen. Det var helt klart den bästa måltiden på hela resan.

Gillar

Kommentarer