Redo för valet 2018

Nu har jag lämnat in papprerna om min nya address till Skatteverket här i Sverige, så jag kan rösta i valet i september. Är verkligen inte insatt i svensk politik längre, men min man älskar politik, och det är alltid roligt att diskutera vart vi tror att världen är på väg inom de närmsta åren. Utifrån det, samt vad mina släktingar och vänner berättat om deras situation i Sverige, har jag bildat mig en egen uppfattning om vad jag tycker är viktigt och vad som borde prioriteras i mitt vackra hemland de närmsta åren.

Ett av mina mål (från 100 mål-listan) var att jag skulle ge morfar en röst även denna valomgång. Att rösta på hans Socialdemokraterna som han stod bakom så länge, och gjorde väldigt mycket uppdrag för. Det har jag inte glömt. Dock vet jag inte om jag kan rösta i kommun och landstingsvalet eftersom jag inte är bosatt i Sverige? Jag är ju inte folkbokförd i någon kommun längre, så jag tror inte det går… Jag tror mina valsedlar endast kommer handla om riksdagsvalet, och där tycker jag tyvärr inte att Socialdemokraterna ska få fortsätta regera.

Runt om i världen kan vi se att högerpolitiken dominerar allt mer, och jag tror faktiskt att det är rätt spår att vandra just nu. När jag var liten trodde jag att man måste välja ett parti att alltid stå bakom till 100% (typ som ett fotbollslag haha) men nu, efter år av ekonomistudier, anser jag att det bästa för världen är en fluktuerande politik. Några år av vänsterpolitik, några år av centerpolitik, några år av högerpolitik osv. Jag tror starkt på att det bidrar till ett starkare och ett mer balanserat samhälle.

På ett personligt plan är det självklart att vissa frågor vägre tyngre än andra, men jag tror samtidigt att vi alla behöver zooma ut lite och titta på Sverige på det stora hela. Titta på världen på det stora hela. Hur och var kan vi skapa balans just nu för att det ska hjälpa oss längre fram? Det är definitivt strategen i mig som talar när jag idag anser att det är högerns tur att ta plats några år och visa vad de kan göra. Och jag kommer rösta därefter.

Gillar

Kommentarer