Redo för gäster

Jag älskar att förbereda och göra hemmet lite extra fint när vi får besök. I lördags köpte jag mina favoritblommor - rosa rosor - som fick pryda middagsbordet. Forsta gången på riktigt länge som jag faktiskt köpt blommor till mig själv. Jag älskar ju levande blommor i fina vaser. Nu äger jag i och för sig endast en vas, men det är också allt jag behöver i mitt minimalistiska liv.

Vårt vardagsrum är så fantastiskt fint när solen skiner utanför, och jag ser fram emot våren något enormt, då vi också kan sitta utomhus och njuta av vår terass igen. För några dagar sedan hängde jag ut tvätten för första gången i år, och det gjorde mig så lycklig. Är verkligen en housewife nu som värdesätter en sådan enkel sak som att kunna hänga ut tvätten när det är fint väder 😄

De rosa rosorna var mest för min egen skull, men jag kände att jag också kunde skylla på att gästerna skulle uppskatta det. Skålarna på soffborden var däremot till för gästerna. Jag älskar att komma hem till någon annan, det är välstädat, bekvämt och finns en massa skålar framme med godsaker. Jag är inte den som direkt dyker ner i skålarna, men jag tycker det är mysigt att bli bjuden på en massa alternativ, och vill att mina gäster ska få samma möjlighet. Lite "treat others how you wanna be treated."

Äntligen har vi dessutom soffbord som jag verkligen trivs med och vill framhäva. Blev så nöjd med det här köpet (även om leveranstiden var onödigt lång och invecklad). Har sagt det många gånger, men vårt hem är så fint och mysigt, och allt jag en gång drömde om. I mitten av det stora soffbordet tycker jag om att ha ett ljus tänt. Mitt favoritljus just nu är fortfarande Burn Cancer-ljuset som jag fick av min bror i julklapp.

Bailey kände på sig att vi skulle få besök och passade på att vila upp sig riktigt ordentligt. Jag älskar mina marsvin, och tycker de är en stor anledning till varför vårt hus verkligen är ett hem.

Jag vill bara hänga i vår lägenhet så fort jag är ledig. For 5-6 år sedan kommer jag ihåg att jag alltid kände en stress på kvällarna och helgerna, att ta mig ut och hitta på något. Det var den tiden då jag bodde hos svärföräldrarna, och jag kände som sagt en inre stress över att inte kunna laga mat när jag ville, och inte ha mitt egna boende. Kräftan i mig tycker hemmet är det viktigaste som finns, och jag märker ju att när jag har det hemtrevligt och fint runt omrking mig, så är jag mycket lyckligare. Tittar jag tillbaka på universitetstiden så är det också stressen över att inte känna sig hemmastadd som jag saknar allra minst.

Nu var det här inlägget planerat att handla om hur jag förbereder hemmet för gäster, men det blev något helt annat. Jag kan i alla fall inte få nog av mitt hem, och jag vill att andra ska tycka det är minst lika mysigt när de kommer hem till oss. Därför gillar jag att göra lite extra fint när vi får besök. Som jag gjorde den här gången, när vi fick besök från Sverige.

Gillar