Råsegelgatan

De i England verkar inte förstå varför jag tvekar till ett lägenhetsköp just nu. “Du har ju råd. Det kommer kosta nu, men löna dig ekonomiskt i framtiden”, Men jaaa, jag vet alla fördelar, jag behöver inte fler föreläsningar på det. Dock är jag också väl medveten om nackdelerna, och speciellt mina opportunity costs. För jag har en hög opportunity cost som kanske inte andra har. Och den är att jag skulle kunna köpa en lägenhet som denna, på vackra Öster Mälarstrand i Västeras, med sjöutsikt, för MINDRE pengar än vad en liten 3:a på ynka 50 kvadrat skulle kosta i södra London.

Hur härligt vore det inte att vakna varje morgon till sjöutsikt? Kunna gå ut på den glasade altanen och äta frukost i solen? Bo tillräckligt nära Stockholm, men samtidigt kunna njuta av lugnet i en lite mindre stad? En stad där alla mina släktingar bor, en stad där jag faktiskt växte upp?

Drömmer om att kunna köpa en lägenhet till den här standarden (som kostar typ 2 miljoner till i England). Min pappa har dessutom byggt dessa lägenheter så jag vet att de håller en bra standard haha. Inget smygmögel som man märker av först 4 månader efter man flyttat in, som alltid verkar vara fallet i England… Det gör mig rädd. Jag litar liksom inte på någon här, inte ens att vår solicitor ska hitta sådana fel innan köpet eftersom de flesta engelsman verkar så vana vid just mögel.

Tänk potentialet den här lägenheten har. Den är alldeles för vit för min smak just nu, men tänk vad mysig den skulle bli med lite snygga tapeter i grått eller brunt. Golvet är ju redan helt i min stil. Den har dessutom en öppen planlösning som jag bara älskar och är van med nu, så jag vill inte byta ut det mot något annat. Jaduu, jag skulle nog trivas väldigt bra här! Bara att hitta jobb åt mig och min fästman, så slår vi till eller?! Någon som har kontakter inom stadsplanering och läraryrket? Haha.

Ett annat alternativ har varit att jag ska gå ihop med min bror och köpa en lägenhet som jag sedan kan köpa ut honom från när jag vill flytta tillbaka till Sverige. En bra tanke, men ganska svår att genomföra. Är det liksom lagligt att jag äger en lägenhet i ett annat land än det jag är skriven i? Kommer jag bli dubbelt beskattad? Finns mycket att klura på som sagt, och det är svårt att veta vad man vill ibland. Därför vill jag låta lägenhetsdrömmen förbli en dröm ett tag till. Man ska inte stressa livet och jag vill prioritera annat just nu. Bröllop och karriär.

Gillar