Raphael's

Vi kom fram till Bath vid halv 7 på kvällen, checkade in på hotellet, och gick sedan ner till centrum där min man hade bokat bord på en restaurang som hette Raphael's.

Det var en fransk-brittiskt restaurang och vinbar, som fokuserade på brittisk mat med franskt vin. Vi beställde in en flaska rött att dela på. Marques tror jag vinet hette, årgång 2015. Jag är inte superduktig på vin - jag vet vilka smaker jag gillar (typ svarta vinbär i rött vin och mycket citrus i vitt vin), så jag brukar beställa efter smak, inte sort eller årgång.

Vi delade på lite marinerade oliver till förrätt. De var dock inte så goda. Jag vet inte vad marinaden innehöll, men det smakade väldigt mycket peppar/cayennepeppar.

Vi delade också på lite bröd med en getostdipp som var supergod. Brödet var svart (alltså bakat med ett speciellt mjöl som gör brödet svart), men det smakade som vanligt. Väldigt krispigt på utsidan och mjukt på insidan.

Till huvudrätt beställde min man sedan en lammrätt med en stor kokt morot och sheppard's pie. Jag borde också beställt det, för det såg väldigt gott ut, men jag äter ju inte lamm. Det fanns ingen vegetarisk rätt på menyn, så jag valde deras hamburgare med strips istället. Det smakade som en "vanlig" hamburgare, men kostade tre gånger så mycket, så jag blev lite besviken där.

Vinet var dock det bästa rödvinet jag druckit på länge. Vi hade en sådan trevlig och mysig kväll, fastän jag som sagt blev lite besviken på maten. Det var verkligen inget fel på maten, men jämfört med många andra restauranger, så kändes det inte superspeciellt. Inte riktigt prisvärt.

Vi åt frukt (rödvin) och jag hade en blommig klänning på mig. Ett perfekt sätt att fira vårt frukt & blomsterbröllop på! Jag är så tacksam för den här mannen, alla fina minnen vi har tillsammans, och alla fina stunder vi fortsätter att skapa tillsammans. Efter snart 10 år tillsammans, behandlar han mig fortfarande som en queen, och jag undrar ibland - fortfarande - hur jag lyckades hitta en sådan fin man som honom, både på utsidan och insidan ❤

Gillar