Räkstubbe

I söndags köpte jag och min bror med oss donuts och en räkstubbe (se bild här under) och åkte hem till våra föräldrar. Vi letade efter en smörgåstårta, men räkstubben fick duga. Vi hade inte så mycket tid på oss innan det var dags för söndagsmiddag hos föräldrarna. Vi åt en bandspagettiblandning med kyckling, ägg och ost som mamma är bäst på att laga. Sedan hade pappa gjort chokladpudding och vispgrädde till efterrätt. Vi åt alltså tre efterrätter totalt; chokladpudding, räkstubbe och donuts...

Jag gillar inte fisk och skaldjur egentligen, men räkstubben smakade riktigt bra med skagenröra och tonfiskröra (petade över räkorna till min bror). Smörgåstårta överlag är något jag verkligen kan sakna i England!

På söndagen besökte jag även min mormor, och vi tittade igenom lite gamla fotoalbum som en gång i tiden var min gammelfarmors. Jag kommer ju ihåg min gammelfarmor väldigt bra eftersom hon gick bort 2014, hela 98 år gammal. Och hon var alltid så pigg, snäll och närvarande i min familj. Det var roligt att se hur hon såg ut som ung (en kopia av min mamma!) och även hur min morfar såg ut när han var 6-10 år. Lite som min bror. Fick även se bilder på min morfars pappa, som jag nog aldrig sett på bild förut, och han såg exakt ut som morfar. Har tyckt det varit lite jobbigt att titta på bilder av morfar sedan han gick bort. Saknaden blir liksom så stor då. Men i söndags var det bara intressant och mysigt.

Vilken härlig helg jag fick i Sverige.

Gillar

Kommentarer