Quesadillas, snö & mellofinal

Igår vaknade jag upp hemma hos mamma och pappa, väldigt utvilad. Jag drömde om att jag köpte en lägenhet på Östermälarstrand för 4 miljoner kr. Med utsikt över Mälaren. Jag hade fortfarande kvar min lägenhet i London, men det här blev min extralägenhet, där vi kunde hänga på sommaren och julen. En gång i framtiden kan nog den drömmen bli sann.
Det hade snöat hela natten.
Fastän jag längtar efter våren och sommaren, är det ändå mysigt att kunna åka till snön för en helg.
På eftermiddagen åkte jag till min bror och tillbringade dagen där.
Vi lagade quesadillas (läs: jag lärde honom hur man lagar det). Det var första gången jag använde hans ugn, och jag älskade att glaset var genomskinligt så man kunde se maten lagas utan att behöva öppna luckan. Det kanske är helt självklart att det är så de flesta ugnar ser ut, men själv har jag haft ugnar med svart glas sedan jag flyttade hemifrån, så jag blev imponerad.
Våra quesadillas blev riktigt bra. Jag fick betyget 8/10 av min bror. Hade det funnits gräddfil och guacamole i den lilla affären där han bor, hade det blivit en 10-poängare.
Vädret var så dåligt att vi stannade inne hela dagen, istället för att hänga på stan. Vi tittade på fotboll på TV och sedan melodifestivalsfinalen. Ingen av oss hade sett någon av deltävlingarna innan, men tyckte vi lika gärna kunde se det när jag var i Sverige på just finaldagen.
Låtarna var förskräckliga. Jag blev inte frälst i något bidrag. Och hur repetitive var inte låten som vann?! Jag förstår inte... Hade sett fram emot Mohombis låt, eftersom jag älskade Coconut Tree en gång i tiden. Men nej, hans låt var verkligen ingen Coconut Tree. Hade i alla fall en trevlig kväll med min bror. Idag ska jag tillbaka hem till mamma och pappa, och också umgås med min mormor.

Gillar