Puttshack

I lördags åkte jag, min man och ett par vänner till Westfield i White City (ett stort shoppingcenter. Hörde att Mall of Scandinavia blivit uppköpta och numera heter Westfield det med). Vi gick bara igenom shoppingcentret lite snabbt, för vi var verkligen inte där för att shoppa - vi var där för att spela minigolf på Puttshack!

Det var det bästa, och roligaste jag varit med om. Puttshack hade tagit de traditionella minigolfbanorna och gjort om dem till ett grymt high-tech-äventyr. Den banan vi spelade på hade beer pong, pinball, biljard, bowling och en “spin the wheel”-bana där man kunde vinna priser om man fick ett hole in one. Tex en gratis drink, en gratis pizza eller extrapoäng (jag var såå nära ett hole in one och 8 extrapoäng!) Det fanns även en sant eller falskt-bana som jag älskade.

Jag förklarar konceptet från början: Vi kom dit och fick registrera vara namn, och fick sedan en boll med ett microchip i. Bollarna kunde våra namn, och microchippet mätte även hastighet och slag medan man spelade. Vid varje bana fanns en stor TV, där det stod vems tur det var, samt hur många slag och poäng spelaren var på / hade. Man behövde alltså inte gå runt med papper och penna, eller räkna sina egna slag. Det var bara att köra. Varje bana hade också bonuspoäng (om man tex valde att ta en svårare väg, eller träffa rätt mugg i beer pong) och minuspoäng (om man tex hamnade i en bunker). Igen; det var inget man behövde ha koll på själv, eftersom bollen räknade ut allt åt dig.

Istället för att ha 7 slag på sig, hade man en minut på sig att spela. Det kändes lite stressigt i början, men det var faktiskt tillräckligt med tid. Och det var sååå roligt!! Jag rekommenderar det verkligen och vill tillbaka snarast!!

Precis som på Swingers Golf så fanns det en bar, och ett bord vid varje bana, så man kunde gå runt med en drink medan man spelade. Perfekt. Men jag gillar det här tekniska konceptet så mycket mer än Swingers. Lyckas man dessutom riktigt bra kan man hamna på leaderboards och vinna fina priser. Jag vann tyvärr inte (låg tvåa under heeela spelet…), men nästa gång tar jag min revansch!

Efter vår fantastiska upplevelse på Puttshack, gick vi till en bowlingrestaurang som hette All Star (min man rekommenderade det, han hade varit där förut). När man säger “bowlingrestaurang” kanske de flesta tänker på en flottig pizzaslice och en tråkig hamburgare, men nej, den här restaurangen var väldigt lyxig. Tanken var att vi skulle äta middag och sedan bowla, men det var grymt mycket folk på Westfield (som alltid), så vi kunde inte få någon bowling slot före 22:30. Vi alla kände att det var lite sent. Vi åt i alla fall en riktigt god middag, och drack cocktails innan vi åkte hem. Gillade den här lime daiquirin (bild ovan) starkt!

Gillar