PUKKA - ADVENTSKALENDER - LUCKA 17 TILL 24

Dag 17 - Chamomille, Vanilla & Manuka Honey

Den här smaken imponerade redan innan jag öppnade påsen. Chamomilete - gott. Vanilj - gott. Honung - gott. Den här koppen var också jättegod, jag blev inte besviken! Jag tyckte blandningen av vanilj och honung också var perfekt. Inte för mycket, inte för litet. Bra gjort här, Pukka!

Dag 18 - Licorice & Cinnamon (& cocoa bean)

Första intrycket var att den här koppen får 10 av 10 i lukt. Den luktade sååå mycket kanel! Väldigt gott! Dock gillade jag inte riktigt kombinationen av lakrits och kanel när det kommer till smak.

Dag 19 - Tulsi Clarity (tulsi leaf blend)

Tulsi blend är indiska kryddor, om jag förstår det rätt. Det sägs även att det här teet ska vara helande och väldigt nyttigt. Jag har aldrig druckit det förut och hade därför inga förväntningar, men det var en riktigt god smak. Inte för stark och inte för svag. Jag gillade det.

Dag 20 - Three Chamomille

Åh, så god! Älskar chamomillte. Den var perfekt mild i smaken, och jag är säker på att jag blev lugnare efter en kopp med. Och att man sedan sover riktigt bra efteråt. Love it!

Dag 21 - Cleanse (Nettle Leaf, Peppermint Leaf & Sweet Fennel Seed)

Den har gillade jag! Jag har druckit nässelte förut, och det är riktigt gott. Jag tycker ju dessutom om fänkålssmaken, så det var en superbra kombination av smaker. Pepparminten var heller inte för stark och påtaglig, utan det smakade alltså mest nässla och fänkål. Inbillar mig att den var väldigt cleansing och bra också. Skulle definitivt dricka det igen!

Dag 22 - After Dinner (Roasted Chicory Root, Aniseed, Sweet Fennel Seed & Cardamom)

Jag passade också på att dricka den här koppen efter middagen, för full effekt. Jag har druckit en kopp tidigare med aniseed och fänkål, och jag känner igen den smaken nu. Den är ganska fräsch. Teet var väldigt mörkt och passande efter maten. Jag gillade den! Det kommer inte bli någon ny favorit, men den var alltså helt okej.

Dag 23 - Three Licorice (Georgian, Kazakstani & Egyptian Licorice)

Jag har ju tidigare provat lakrits i te och inte tyckt om det. Den här smaken tog mitt ogillande till en helt ny nivå. Jag drack två klunkar, och kunde sedan inte dricka mer. Eftersmaken var en väldigt söt lakritssmak som gjorde mig illamående - och då gillar jag ju ändå lakrits annars. För någon som inte alls tycker om lakrits måste det vara det värsta de druckit, för det här var inte gott överhuvudtaget. Definitivt den värsta luckan i kalendern!

Dag 24 - Night Time (Licorice Root & Chamomille)

Lite besviken på att så många av påsarna innehåller lakrits... Vad är liksom grejen med det? Tycker någon allvarligt om lakrits i te?! Samtidigt gillar jag verkligen chamomillete. Drack den precis innan jag skulle sova och somnade riktigt fort och sov riktigt bra hela natten. Så trots lakritsen gillade jag den! Och det var trevligt att avsluta årets tekalender med en smak jag faktiskt tyckte om.

Vinnarna den här omgången får bli Chamomile, Vanilla & Manuka Honey, Three Camomile och Cleanse.

Och om jag ska utse EN vinnare från hela kalendern, så får det bli..... THREE CHAMOMILE 😊 Ska definitivt börja dricka mer kamomillte nästa år.

Gillar