PUKKA - ADVENTSKALENDER - LUCKA 1 TILL 8

Ååååh jag älskar att prova på en ny tesort varje dag! Det är verkligen en sådan bra adventskalender. Nyttig, rolig, mysig, god. Den lugnar och gör en varm inifrån. What's not to like? Här kommer en recension av de första 8 luckorna/smakerna i min kalender:

Dag 1 - Feel New (aniseed, fennel, licorice & cardamom)

Hur perfekt att det fanns en Feel New i första luckan? Vi börjar alltså december med en cleansande nystart. Jag vet inte om anisfrö och fänkål smakar något egentligen, men det som var mest påtagligt med den här koppen var en svag lakritssmak med en liten hint av kardemumma. En intressant smak men ingen storfavorit.

Dag 2 - Mint Refresh (peppermint, licorice, fennel & rose)

Den här koppen var väldigt mörk, nästan svart, och det ska den väl också vara när den innehåller både lakrits och pepparmint. Kommer ihåg att pepparmintste inte var någon höjdare förra året, så jag hade inte några högre förväntningar på den här. - Och jag gillade den inte speciellt mycket heller. Pepparmint och jag är ingen bra kombination, och fastän jag gärna moffar lakritsnappar, djungelvrål och salmiakbalkar, så tycker jag inte te med lakrits riktigt passar ihop.

Dag 3 - Lemon, Ginger & Manuka Honey

Den här tepåsen smakade verkligen citron, ingefära och honung! Hittills är det min favorit, men jag har samtidigt lite svårt för den sötbeska honungssmaken i te. Skulle dock garanterat dricka den här sorten om jag hade ont i halsen eller var förkyld. En väldigt uppfriskande kopp, allt som allt.

Dag 4 - English Breakfast

Fastän den heter breakfast, så drack jag den här koppen på kvällen. Kanske dumt eftersom den innehåller koffein och jag troligtvis inte kan sova sen, men men... Jag är inget fan av engelskt, svart te, så det var ingen höjdare, men intressant att prova på något nytt och dricka något man annars inte skulle (om det inte vore för tekalendern dvs).

Dag 5 - Supreme Matcha Green

Den här smaken är den enda i tekalendern som jag druckit förut. Jag gillar grönt matcha te. Det har en väldigt träig och stark smak, men som är härlig på samma gång (grönt te-älskare förstår vad jag menar). Dessutom är det väldigt nyttigt.

Dag 6 - Three Ginger (ginger, galangal & golden turmeric)

Den här koppen gick helt i min smak! Jag brukar dricka ingefärste, vilket är ganska starkt, men den här sorten var mildare, på ett positivt sätt. Ingefäran balanserades med gurkmejan - två kryddor jag alltid använder i matlagning, och tycker väldigt mycket om. Koppen kändes fräsch, hälsosam och god.

Dag 7 - Three Fennel (sweet fennel seed, wild bitter fennel seed & fennel leaf)

Den här smakade som lucka nummer 1, minus lakritssmaken. Den var uppfriskande och god, innehöll mycket vitamin c och till och med kollagen, som man ju behöver när man börjar komma upp i min ålder hehe. Jag skulle definitivt dricka den här sorten igen!

Dag 8 - Turmeric Gold (turmeric root, green tea & lemon)

Den här smakade mycket gurkmeja och ingen citron. Jag hade önskat en starkare citronsmak. Koppen var helt okej, speciellt om man vill ha något nyttigt att dricka, men samtidigt inget jag skulle köpa ett 20-pack av.

Efter 8 dagar är det ingen smak som sticker ut sådär jättemycket från de andra, men jag får nog utse Three Ginger och Three Fennel som favoriterna hittills.

Gillar

Kommentarer