Pretty Little Liars

2010 började jag titta på första avsnittet av Pretty Little Liars. Ikväll såg jag seriens sista avsnitt.

Mina känslor kring serien har gått upp och ner. De första säsongerna var jag helt fast; det var den bästa serien i världen. Alla avsnitt var så otroligt spännande, och hela historien så gripande. Sedan var det dags att få reda på vem "A" egentligen var, och det var då jag blev besviken för första gången. De hade följt handlingen i böckerna. Mona var "A". Jag tyckte det var tråkigt eftersom det var det mest förväntade. Jag ville bli chockad över hur fel jag hade haft, men det blev jag inte. Och då såg jag liksom det här avsnittet när jag var full. Jag hade varit ute och festat hela natten, kom hem och tittade direkt på Pretty Little Liars-avsnittet när det sändes i USA. Vi skulle ju få reda på vem A var. Jag fick bara lov att se det "live" klockan 4 på morgonen. Jag var väldigt glad, men Mona lyckades göra mig besviken ändå haha.

Under nästa säsong fick jag tillbaka lite av intresset för serien. En ny "A" var i farten, och vi visste inte vem. Hela handlingen om att Alison fortfarande kunde vara vid liv gav mig dessutom nytt hopp. Serien var spännande och gripande igen. Det tog evigheter innan vi fick reda på vem nästa "A" var. Det gjorde allt faktiskt bara ännu mer spännande, och jag fick högre och högre förhoppningar. Jag hade liksom väntat i 3 år efter att få veta, och äntligen en dag skulle jag få svaret. Som alla andra hade jag mina aningar. Jag gissade att "A" var Cece Drake, vilket jag trott enda sedan hon visade sig vara "red coat". Jag gillar självklart att ha rätt, men angående Pretty Little Liars och vem som var A, så ville jag inte ha rätt. Jag ville att allt skulle vara mycket mer avancerat än så. Att det skulle vara omöjligt att lyckas gissa sig rätt till ännu en "A." Men jag gjorde just det. Cece var "A." Och där tappade jag intresset för serien igen.

Bild tagen för flera år sedan.

Senaste säsongen har varit seg. Och då menar jag RIKTIGT seg. Det har känts som om Marlene King har tvingat sig själv att skriva en till säsong, men det finns liksom ingen ordentlig, spännande handling bakom det som inte bara verkar påhittad. En massa nya karaktärer kommer in, när man istället vill knyta ihop alla trådar med de gamla. Det har varit ganska ointressant helt enkelt, men jag har tittat på alla avsnitt ändå för att jag ville ge slutet en ärlig chans. Fick jag det slutet jag vill ha då? Svar: Nja... På ett sätt ja. En sista chans to take down "A" var spännande, men samtidigt blev det för mycket med ännu en konstig twist. Jag ville att Alison skulle vara A.D. Ville att hon skulle vara ond från första början enda till slutet, men det blev inte så. Den "snälla" Ali var inte lika intressant. Istället fick familjen Hastings/Dilaurentis/Drake ÄNNU ett syskon/halvsyskon/kusin som dessutom skulle vara engelsk. Den dåliga fejk-engelska brytningen gjorde det dessutom så mycket mindre trovärt... Mysigt att mina favoritpar gifte sig och att det blev ett lyckligt slut. Typ. Men det som hände i sista avsnittet hade inte behövt vänta så himla länge. Hela sista säsongen var alldeles för utdragen. 

Hejdå​ PLL. Det var din tur att gå ​nu.

Gillar