Potatissallad

Igår gjorde jag en hemmagjord potatissallad för första gången, och det blev så gott! Förstår inte att jag inte gjort det tidigare; det var väldigt enkelt.

Jag började med att skiva potatisen och koka den. Jag valde att “härma” min favoritpotatissallad (den heter lyxsallad, men jag kan inte märket. Mamma och pappa brukar köpa den på ICA när jag grillar med dem i Sverige), och skiva potatisen i ganska stora skivor. Det ska ju märkas att det är färskpotatis man äter.

Medan potatisen svalnade, skar jag upp ett par äpplen som jag valde att blanda i salladen. Sedan hällde jag i potatisen och äppelbitarna i en stor skål, och blandade med crème fraiche. Till sist kryddade jag min potatissallad med svartpeppar, vitpeppar, salt, vitlök, ingefära och persilja.

Det var inget speciellt recept jag följde, utan jag hittade på mitt egna baserat på vad jag själv tycker om för ingredienser, kryddor och smaker. Resultatet blev riktigt lyckat! Jag kommer nog sluta köpa färdiga potatissallader nu, och endast göra min egna. Hemlagat mat är ju alltid den bästa maten.

Igår åt vi salladen tilsammans med lite grillad kyckling, och det blev en succé. Ibland älskar jag verkligen matlagning.

Gillar

Kommentarer