Potatisgratäng med tryffel

Mormor var trött på julmaten idag, och bjöd därför över mig på fläskfilé och potatisgratäng. Det tackar jag aldrig nej till. Mormors mat är det bästa jag vet ❤ Mitt mål är att kunna laga lika god mat som henne en dag, men det kommer ta tiiid, mycket tid, om det ens är möjligt. Hon gjorde i alla fall en potatisgratäng med tryffel idag som var helt underbar. Perfekt krämig, med lagom mycket tryffelsmak. När mormor lagar mat blir alltid alla smaker perfekta!
Vi hade en mysig lunch tillsammans och pratade om allt möjligt. Tiden går så fort och julen är redan över. Men vi hade det riktigt trevligt på julaftonen med hela släkten, och sådana minnen sätter vi båda mycket värde på. Vi båda åt 3 portioner mat tror jag. Vi åt i alla fall väldigt mycket och länge. Det var mysigt. Till efterätt åt vi sedan ris a la malta; resterna sedan julafton. Jag älskar mormors ris a la malta med sylt och mandarinklyftor. Det är en perfekt efterrätt för mig eftersom det inte blir så sött.
Jag har sagt det förut, men en resa till Sverige är inte fullbordad utan minst en lunch hos mormor! Skulle helst vilja att hon var min personliga kock, så jag skulle kunna äta hennes mat varje dag i all evighet. Det finns ingen annan som lagar så god mat. Efter efterätten lyckades vi fika också med kaffe och hembakade kakor. Nu är jag ganska mätt och ska titta på fotbollen med mamma, pappa och min bror. Skön och lugn dag.

Gillar

Kommentarer