Potatisgratäng med köttfärs

I söndags eftermiddag lagade jag potatisgratäng med köttfärs med mamma. Det är en maträtt hon bara lagat ett par gånger, och det var första gången jag fick smaka. Jag älskar ju gratänger eftersom det är enkelt att laga, samtidigt som det räcker länge, så var jätteglad att kanske få en ny favoritgratäng att laga. Och det blev verkligen en ny favorit för den var supergod!

Det var bara att skala och skiva potatis, steka köttfärs och sedan blanda i crème fraiche, vitlök och lite andra kryddor för att göra själva såsen (kan inte receptet utantill, men mamma ska skicka det till mig så jag kan laga detta redan nästa vecka). Sedan in med gratängen i ugnen i ca 50min. Lätt, lätt, lätt. Vi åt sedan sallad och vitlöksbröd till, och det passade verkligen perfekt ihop med gratängen.

Blev riktigt, riktigt mätt, men en timme senare var jag hos mormor med min kusin och hans flickvän. Min kusins flickvän hade bakat godaste påsktårtan med mjölkchoklad, vit choklad, mörk choklad, hallon, kinder egg och lakritsägg som hon hade med sig resterna av. Det var en underbar tårta, så åt en rejäl bit utav den också, fastän jag var så mätt från maten. Kunde knappt ta mig vidare haha.

För senare på kvällen åkte jag vidare till några vänner där det serverades en massa ost och kex och oliver och italienska skinkor… Alltsa gud, vad mycket mat, så bortskämd skulle man verkligen bli varje dag! Hann inte äta upp resterna från köttfärsgratängen innan jag fick lov att bege mig tillbaka till flygplatsen och England, vilket var tråkigt för den var så himla god. önskar jag kunde bo lite närmre mamma ibland och hennes mat, förhoppningsvis blir det verklighet i framtiden.

Gillar

Kommentarer