Positiva upplevelser

Jag har inga resor att skriva om den här månaden då jag knappt får gå utanför tomtgränsen. Istället tänkte jag ta upp några positiva upplevelser jag "upplevt" den här månaden och vill ta med mig in i framtiden. Det är lätt att känna att livet har pausats och står stilla just nu, men det gör inte det. Det gör ALDRIG det, och det är så viktigt att försöka njuta av den platsen man är på just för stunden, hur obekväm den än är (det här intalade jag mig själv senast för två veckor sedan när jag hade som mest besvär med min UTI. Fastän det var en kamp att bara ställa sig upp, så blir allting alltid BÄTTRE. Det gäller bara att ha tålamod).

Jobba hemifrån

Det mest positiva med att jobba hemifrån varje dag är att man blir sin egna chef. Jag försöker hålla på mina vanliga arbetstider (och lyckas väldigt bra med det), men om jag vill sova 15min till så kan jag arbeta lite extra på kvällen. Vill jag gå en längre promenad på lunchrasten som är över en timme är det också okej. Jag älskar flexibiliteten, och eftersom jag är en person som alltid klarat av att arbeta självständigt så gillar jag också det "egna ansvaret." Att arbeta hemifrån har hittills därför enbart varit en positiv upplevelse för mig.

Djupare relationer

Jag arbetar som sagt samma tider som innan, men ändå känner jag att jag har mer tid för vänner och familj. Visserligen på telefon, men tack vare zoom, house party och whatsapp video calls tycker jag att jag stärkt vissa relationer under den här tidsperioden. Fastän alla är långt borta har vissa samtidigt aldrig känts närmre. Det är fint att man kan hålla kontakten med nära och kära varje dag via telefonen och datorn. Det kommer bli världens kramkalas när vi alla ses igen, men just idag tycker jag telefonen och datorn fortfarande haft en positiv påverkan på mina relationer. Personer känns inte så långt borta som de egentligen är, och vi har tid att diskutera djupare än bara "hur mår du. Vad har du gjort idag. Vad har du för planer imorgon?" Ingen har ju speciellt många planer för morgondagen, så man får hitta på något annat, djupare att prata om. Jag gillar det.

Naturen

Aldrig har promenader i parkena här där jag bor gett mig så mycket. Det är så vackert att titta på träden som blommat och slagit ut nu under våren, och man mår så bra av att få gå ut en gång om dagen. Det känns så lyxigt att fortfarande ha den möjligheten när alla andra möjligheter tagits ifrån en. Hur söta är inte ekorrar? Jag kan också stå i timmar och titta på ankor som bygger bon. Och luften känns så frisk och härlig. Dessutom; hur fint har inte vädret varit sedan landet blivit nedstängt? Har inte upplevt en enda april shower - solen bara lyser och himlen är blå. Naturen är fantastisk och luften har aldrig känts så frisk och ren som nu.

Njuta av små saker i livet

Jag har alltid varit bra på att njuta av det lilla, men nu har det tagits till en ny nivå. Känner mig så tacksam för allt, vare sig det är en god hemlagad middag eller en timme sol på terassen. Att få borsta marsvinen och leka med dem. Allt som är positivt förstärks under den här tidpunkten och blir 100 gånger mer fantastiskt. Man tar ingenting för givet längre. Pga solen kan jag ju sitta ute på terassen mycket mycket mer än vi kunnat tidigare år eftersom vi har förmiddagssol. När jag kommit hem från jobbet tidigare år har solen redan gått bakom huset. Nu kan vi luncha där ute varje dag. Ja, små saker i vardagen är så fantastiska nu.

Gillar