Polgoon Vineyards

På fredagen den 21:a augusti började vi dagen med att åka till St. Ives. Det var en mysig liten by precis vid vattnet. Vi gick igenom dess små gränder och köpte lite Cornish Fudge och Lakrits i en söt butik, innan vi åkte vidare till dagens höjdpunkt - vinprovning!!

I flera ååår har jag velat besöka en vinyard. Jag trodde det skulle ske i Toscana, Napa Valley, Wien eller till och med på Grekland, men istället blev min första vinprovning i England, i södra Cornwall.

Polgoon Vineyard hette gården vi valde att besöka. Först fick vi gå en tur i deras vingård, och sedan fick vi testa deras vin. Vi började med att promenera genom deras äppelträdgård, där det växer fantastiskt röda äpplen som de använder till att producera deras äppelcider.

Sedan blev det vandring mellan vinrankorna.

De hade fem olika sorters vindruvor. Rondo används för att producera deras röda vin.

Vi kunde som sagt gå och titta på alla olika sorters vindruvor, förutom deras Sauvignon Blanc, vilket de gömt bakom ett stängsel. Polgoon är nämligen den enda vingården i England som får producera den franska väldigt populära vindruvesorten, så de var väldigt rädda om dessa plantor vilket är förståeligt.

Utsikten från vingården var fantastiskt.

När vandringen var slut fick vi sätta oss vid ett bord som var omringat av vinrankor, och där fick vi testa deras vin. Vi valde även att beställa lite oliver till. Åh, vilken trevlig upplevelse det var!

Min favorit var deras vita vin, och min mans favorit var det röda, så vi köpte en flaska vardera att ta med oss hem. Det vita vinet var så fruktigt, men samtidigt inte sött - en perfekt kombination om ni frågar mig. Det var gjort på fläderbär, citrusfrukter och bacchusdruvor.

Polgoon Vineyards var definitivt en mysig liten upplevelse jag varmt kan rekommendera om man befinner sig i Cornwall!

Gillar