Play Pen

Nu när marsvinen faktiskt ska bo här permanent, valde jag att skämma bort dem med att köpa lite fler leksaker. De hade sedan innan tva blåa hus, och barnen på skolan byggde tunnlar och hopphinder av papp osv, men dessa var ju aldrig riktigt hållbara. De små gnagarna kallas ju gnagare av en anledning – de tuggar på precis allting!

Jag började min shoppingrunda med att köpa ett stort “feel good house”, med två ingångar + en trappa upp till taket. Det stod att huset passade bra till både marsvin och kaniner, men trappan är ganska brant för mina svin. Jag har lyckats lura upp Bailey där en gång (höll spenat framför honom såklart), men de verkar inte vara sugna på att gå upp där frivilligt. Nåja, om de inte kommer använda taket så är trappan i alla fall architecturally pleasing, och de älskar ju nedervåningen.

Jag köpte sedan en seesaw (gungbräda typ?) gjord av trä. Tanken är att de ska springa på den så att den vickar, men det var roligare att tugga på den… Undrar hur länge den kommer hålla. Den blev i alla fall riktigt omtyckt, bara inte på det viset den var riktigt tänkt och menad för… 😂

Till sist köpte jag även ett rör, eller en “fun tunnel” som den kallades. Den blev riktigt populär att springa igenom. Enda problemet är att det blir bråk om den ena springer in från ena hållet, den andra från det andra, och de möts i mitten…. Ingen vill flytta på sig 😂

På kvällarna gör jag alltså om vardagsrumsgolvet till en stor play pen. De brukar hålla sig i närheten av leksakerna, men igår smet Bobbo in bakom soffan igen. Han är så rolig med att han alltid ska springa bakom soffan. Han verkar se vår hörnsoffa som en stor springtunnel, för han springer från den ena änden till den andra på max 3 sekunder. Han tar i allt vad han har, och jag är rädd att han ska missa hörnet och springa in i väggen, men han verkar riktigt säker på det där. Efter han sprungit fram och tillbaka 5 gånger, får vi sedan ett lugnt marsvin som sover resten av kvällen haha. Han orkar inte ens tigga mat.

Gillar