Planeringslistan just nu

* Inbjudningskort Skickade ut de svenska inbjudningskorten för ett par dagar sedan! Vi kör som sagt på e-cards som jag gjort själv för miljön och plånbokens skull, och skickar endast pappersinbjudningar till de som absolut föredrar det.

* Liggarlistan - Är alltså listan över vilka gäster som ska stanna kvar på herrgården under natten, och den är helt färdigställd! Alla rum är tagna, och det kommer bli en härlig mix av gäster som stannar kvar, äter frukost och kanske badar i sjön med oss på morgonen haha. Det ser jag fram emot.

* Gästlistan – Den är inte helt färdigställd. Vissa som bor utomlands vet inte om de kan komma än. Jag hoppas ju såklart på det, men måste samtidigt börja trycka på snart och ge dem en deadline. Har kanske varit lite för snäll mot vissa och gett dem lite extra tid utöver det som står på inbjudningarna. Men vi kan inte vänta på svar hur länge som helst. Jag vill helst se hela listan färdig i slutet av juni.

* Brudklänning – ByMalina har börjat sytt min two-pice (inte samma modell på bilden!)! Den kommer bli färdig någon gång i juli, så det är väldigt spännande.

* Kostym till min fästman – Vi har tillsammans bestämt att han ska ha en grå kostym på sig, men den är inte inköpt än. Han vill träna lite mer först säger han haha. Sedan ska han ha antingen en vit, grå eller rosa slips för att matcha vårt färgtema och alla rosor. Han kommer se supersnygg ut, det vet jag. I’m a lucky girl.

* DJ – Vi har kontakt med en DJ i Västerås, som vi ska träffa i slutet av maj. Ska även göra en lista tills dess med låtar vi vill ska spelas. Det är nog det svåraste. Vi har ganska olika musiksmak. Jag älskar house (alltså på jobbet lyssnar jag baaara på tropical house så jag kan drömma mig bort till en varm sandstrand samtidigt haha), medan min fästman gillar indie och pop. Det får nog bli mycket klubbmusik från universitetet, och mycket annat blandat.

* Blomsterarrangören – Har vi också möte med i maj. Då ska vi bestämma brudbukett och blomsterdekorationer till allmänna utrymmen i herrgården. Utifrån det tar vi sedan fram ett färgtema. Det lutar just nu att det blir en brudbukett liknande denna bild under, och sedan massvis med rosor i liknande färger i alla allmänna utrymmen.

* Certificate of No Impediment – Är man inte skriven i Sverige, måste man ha intyg från det land man bor i, att man inte är gift sedan tidigare och att man får gifta sig med varandra (inte är nära släktingar osv). Först skulle både jag och min fästman ha ett sådant intyg, men England ville inte ge mig ett eftersom jag inte varit skriven här mer än 5 år. Jag slipper därför ansöka, men min fästman har skickat efter sitt. Hans namn och mitt namn sitter just nu uppskrivda på en tavla i stadshuset i 28 dagar. Om ingen motsäger sig att vi får gifta oss under den tiden, så går hans ansökan igenom. Så om man inte har någonting att göra en dag kan man gå till stadshuset och stryka över namn på personer man inte tycker ska få gifta sig! Det finns inte på de vanliga “att göra” listorna i London för turister kan jag säga, haha!

* Skatteverket – I slutet av maj ansöker vi även om hindersprövning. Eftersom vi inte är skrivna i Sverige måste vi gå till deras servicekontor och ansöka face-to-face, så vi har ett möte inbokat då. Hoppas det går bra.

* Namnbyte – En ny namnändringslag gäller från och med den 1 juli. Så troligtvis kan jag vänta ett år med att byta namn, vilket skulle vara absolut lättast för mig. Vi får se efter vårt möte med skatteverket vad som gäller.

* Bröllopsresa nummer 1 – Det blir en liten minisemester direkt efter bröllopet i alla fall, eftersom jag inte tänker byta efternamn direkt. Jag kan liksom inte få ihop det annars med jobb, nytt pass osv… Det lutar väldigt starkt mot en semester i Palma just nu, eftersom vi då skulle kunna ta flyget från Arlanda dit, och sedan flyget till Gatwick hem. Fortsättning följer, men vi kommer boka en resa väldigt snart!

* Bröllopsresa nummer 2 – Planerar vi och bokar efter bröllopet, i höst. Den resan kommer troligtvis bli till Karibien nästa vår. Jag vill simma med delfiner! Det är så mycket att tänka på just nu i alla fall, så det känns riktigt bra att göra på det här viset och skjuta upp den “riktiga” resan. Dessutom har vi ju önskat oss pengar till bröllopsresan i bröllopspresent, så hoppas vi får in en slant då också. Kan vara bra innan vi bokar.

* Mat – Vi har bestämt matsedeln för dagen. Det blir lyxigt, lyxigt och mer lyx. En blandning av svenska och franska alternativ (eftersom kocken på herrgården är fransk). Det kommer bli superbra, jag lovar. Skriver ett separat inlägg om alla detaljer kring maten lite senare. Vi är på topp med allt i alla fall kan man säga!

Gillar

Kommentarer