Pizzasallad

Åh vad jag njöt av att äta pizzasallad i Sverige. Det är ju något som inte finns här. Så som vanligt när jag cravar något nuförtiden, så valde jag att göra min egna pizzasallad för ett par dagar sedan.

Jag beställde white cabbage men det fanns inte, så istället fick jag sweetheart cabbage i matleveransen. Tänkte att det kanske inte går att riva den, och det kanske inte alls smakar som en riktig pizzasallad, men det färdiga resultatet blev så bra.

Jag rivde alltså mitt kålhuvud, och blandade sedan i en skvätt cidervinäger, samt en skvätt avokadoolja. Pressade i en halv citron, rörde runt, och avslutade med lite svartpeppar. Sedan fick min sallad stå och dra sig i kylen några timmar, innan den var redo att serveras tillsammans med pizza.

Svårare än så var det verkligen inte. Och det hela smakade verkligen precis som en gammal hederlig, svensk pizzasallad. Så nöjd!

Gillar

Kommentarer