Pizza Express

Igår kväll begav vi oss till Pizza Express för middag. Det är definitivt den restaurangkedjan jag besökt flest gånger i England. Den finns ju precis överallt, och deras mat är god och prisvärd. Det finns dessutom alltid någon rabattkod som fluktuerar på internet, och igår hittade jag en voucher med 3-rätters för £14. Perfekt!

Till förrätt valde jag vitlöksbröd med mozzarella och min fästman valde deras tomat, pesto och mozzarella sallad. Som vanligt ställde servitrisen salladen vid mig... Nej tack, jag beställer ytterst sällan en sallad på restaurang. Undantaget var på flyplatsen i Prag innan vi skulle flyga hem. Det var lunchtid och jag var så sugen på en mäktig ceasarsallad och en coca cola. Det var den bästa ceasarsalladen jag någonsin ätit! Synd bara att det skulle vara på ett väldigt svårtillgängligt ställe haha. Hur ofta är man liksom i avgångshallen på Prags flygplats?

Som alltid på Pizza Express äter jag deras Pollo Pesto-pasta till huvudrätt. Den är supergod och väldigt ostig. Man blir sjukt mätt på den, men man bara måste äta upp allt på tallriken eftersom det är så gott. Min fästman åt deras La Reine-pizza med skinka, ost, svamp och oliver. Vi smakade även av varandras rätter som vanligt. Det kanske låter konstigt, men jag har aldrig beställt en pizza på Pizza Express. Jag väljer alltid pastan. Den är ju så suveränt god.

Till efterätt valde vi båda chocolate fudge cake med vaniljgelato till. Och det var en rejäl bit! Oftast brukar jag föredra att äta 2-rätters och skippa desserten. Jag har aldrig riktigt varit ett stort fan av sötsaker, men på sista tiden har jag faktiskt börjat gilla något sött ibland mer och mer. Kanske för att det varit för många födelsedagar på jobbet med tårtor och bakelser på senaste tiden. I alla fall var det en jättegod middag igår, som vanligt på Pizza Express. Jag hade dessutom sett fram emot ett kallt glas Chardonnay hela dagen haha. Det var verkligen pricken över i:t. 

Gillar