Penséer & gräslukt

Jag har lyckats så bra med mina blommor ute på terassen i år. Precis innan frosten kom för sista gången, köpte jag vitlila penséer och hängkrukor till terassen, och jag var helt säker på att de skulle dö innan de ens börjat blomma. Min mamma var dock positiv och sade alltid att de skulle klara sig, vilket de sedan också gjorde. Nu är det ca 40st(!!) blommor i varje kruka (kan inte räkna alla), och de mår så bra!

Jag har lärt känna dem nu, så jag vet vad de behöver för att trivas. Svaret är en miljon liter vatten om dagen. De får morgonsol, och blir alltid hängiga fram emot eftermiddagen. Då vattnar jag dem och de ställer sig upp igen på 15min. Så roliga. Herregud, jag har blivit som mamma och mormor som kan prata om sina blommor i flera timmar... Jag hoppas jag kan träffa de om någon vecka, så vi kan prata lite blommor in real life.

Idag jobbar jag hemifrån, och trädgårdsmästaren har precis varit här och klippt gräsmattan. Jag kan inte vara den enda som öppnar alla fönster precis efter han har varit här, för att få in så mycket gräslukt som möjligt i lägenheten. Det luktar ju såå gott!

Badrummet luktar mest. Min man kommer himla med ögonen när jag kommer hem, men det bryr jag mig inte om. NU har jag lunch och jag ska unna mig att sitta i solen i en halvtimme.

Gillar

Kommentarer