Pasta med köttfärssås

Jag kommer bli så otroligt hemmakär, jag vet det redan nu. “Ska vi gå på bio?” “Nej, kom hem till mig, vi har en stor smart-tv.” “Ska vi äta ute?” “Nej, vi lagar en mysig middag hemma istället och tar några drinkar på terassen efteråt.” “Var ska vi ses någonstans?” “Kom hem till mig, du kan sova över om det blir sent, vi har ju ett gästrum.” Allt jag behöver i livet kommer finnas hemma i min lägenhet, typ. Hur bekvämt? Ser så mycket fram emot mysiga middagar och sena sommarkvällar på terassen.

När jag sitter på jobbet ibland får jag seriöst en hemlängtan. En annan sorts hemlängtan än den man haft förut. Jag menar alltså inte att man känner att “åh, kan inte timmarna bara flyga förbi nu så jag får gå hem och vila”, utan mer “jag saknar den mysiga lägenheten. Jag vill sitta vid middagsbordet och äta något gott, plocka i ordning lite i gästrummet, måla en vägg, blogga i sängen med utsikt över trädgården…” Det är svårt att beskriva hur jäkla bra jag trivs i vår nya lägenhet redan. Och då är den långt ifrån färdigrenoverad än.

Jag trivs så himla bra att jag igår lagade en tråkig pasta med köttfärssås till middag, utan att ens klaga. Åh vad jag annars tycker sådan mat är tråkig. Jag är inte spaghetti och köttfärssås, korv och makaroner eller färdiglagade köttbullar-typen. Vet att många lagar dessa maträtter för att de är enkla och går snabbt, men jag har massor med andra recept som är både snabba och enkla utan att det blir just… “tråkigt.” Kanske är jag mer gammalmodig av mig, men jag föredrar till exempel min mormors recept på kyckling och kokta rotfrukter.

I alla fall lagade jag pasta med köttfärssås igår eftersom min man var sugen på det. Och visst, det blir mycket mat av det som räcker till flera dagars matlådor, så det är ju bra. Igår blandade jag min köttfarssås med kokta morötter, massa, massa svamp och spenat (för att göra det mindre tråkigt). Det resulterade i att såsen nästan blev helt svart på grund av all spenat, men det blev gott och min man älskade det. Mitt tips på all matlagning är egentligen att blanda i så mycket olika ingredienser som det bara går. Och variera dessa mycket så man inte tröttnar. Mat ska aldrig vara tråkigt. Om man kan positivt överraska sig själv med slutresultatet har man lyckats enligt mig.

Gillar

Kommentarer