PASTA CARTUMENARA

Jag älskar en krämig pasta. Sedan länge är ju en pestopasta med grädde min storfavorit (och signature dish), men på en stark andraplats kommer min Pasta Carbonara. Eller Cartumenara, som jag gillar att kalla den. Kommer förklara varför alldeles strax.

Som alltid med min matlagning gillar jag att variera ingredienserna. Min carbonara kan därför innehålla endast ägg och svamp en dag, kyckling, bacon och svamp en annan, kyckling och broccoli, svamp och spenat… Ja, jag varierar den alltså beroende på vad jag har hemma och vad jag är sugen på just i stunden. Det enda som är consistent är att rätten har en carbonarasås. Men även där gillar jag att använda olika kryddor vid olika tillfällen.

I förrgår lagade jag en carbonara bestående av kyckling, svamp, broccoli och linguini. Carbonarasåsen kryddade jag sedan med min nya favoritkrydda… gurkmeja! Därför blev det liksom en Cartumenara istället för en Carbonara 😉 (gurkmeja = turmeric på engelska).

Gurkmeja är inte bara en nyttig krydda, utan den smakar också väldigt bra (enligt mig). Traditionsenligt ska man använda den i indisk mat, men den passar verkligen att tillsätta i de flesta maträtter (tro mig, jag har verkligen provat). Allt som allt blev det en mycket lyckad rätt. Jag skulle nästan kunna leva på pasta!

Gillar

Kommentarer