Påskliljor & Potatisgratäng

HEJ APRIL!! Nu är det verkligen nedräkning till påsk och påskledighet. Jag har några timmar kvar att jobba, sedan är jag ledig över påskhelgen. Aaah, det ska bli så skönt. Jag tror det här är 13:e arbetsveckan på året utan ledighet. Jag försöker (som förra året) spara alla semesterdagar till senare på året, då man förhoppningsvis kan göra något av dem. Resa till Sverige och träffa familen tex. Hoppet om att det ska bli möjligt lever i alla fall vidare!

Jag köpte en bukett vita påskliljor (den här gången), för att räkna ner till påsken. Jag har inget annat påskpynt hemma, utan jag tycker en bukett blommor räcker. De är så fina i köksfönstret, i min glasburk som jag vanligtvis förvarar couscous i.

Lyckades till och med få med en fågel på muren utanför. Visst är man en bra naturfotograf. Vi har så mycket fina fåglar på terassen och i trädgården jämt. Trastar, talgoxar, rödhakar, gröna papegojor och alla möjliga sorter.

För att plötsligt byta ämne, så har min mamma tjatat på mig många, många gånger om att jag måste göra en potatisgratäng. Jag vet inte varför jag aldrig gjort någon innan, men igår tog jag tag i saken och skapade min första lilla gratäng ovan. Gjord på skivad potatis, matlagningsgrädde, salt, peppar, vitlökskrydda, cheddarost och lite persilja. Den blev så bra!

Jag serverade gratängen tillsammans med kycklingfilé och en fräsch sallad. Det kändes så somrigt på något vis. Det tar mig tillbaka till grillkvällar hemma hos mamma och pappa.

Nu ska jag fortsätta jobba, och beta av mitt sista möte innan det är dags att njuta av påskhelgen! Jag kunde inte vara mer taggad 🐣 Nästa år drömmer jag om ett stort påskfirande i Sverige med hela familjen samlad, men jag ser jättemycket fram emot påsken med min man i år med. Vi hittar alltid på något roligt när vi är lediga tillsammans, trots begränsningar.

Gillar

Kommentarer