Påskgrillning

Första året som jag "firat" påsk i England. Det var faktiskt lite sorligt; jag saknade min familj hemma i Sverige, och de saknade mig med. Fastän vi inte hade något firande med släkten i år, så är det ju mysigt att försöka hålla på traditionerna. Och det är tredje morgonen i rad som jag vaknat upp av att jag drömt om morfar. Nåja, nästa år är jag nog i Sverige igen, och allt är som vanligt. Förutom att morfar fortfarande inte är med oss då... Det gör ont när jag tänker på att det snart är hela tre år sedan jag såg honom senast. Och att de kommer bli betydligt fler år.
I torsdags fick jag denna bild skickad till mig, medan jag jobbade den långa dagen mellan Danmarkresan och påskhelgen. Min man och min mans brors flickvän satte ihop mina svärföräldrars nya grill. I lördags premiärgrillade vi på den. Det var jag, min man, hans bröder, ena broderns flickvän, hennes pappa, samt min mans mamma och mormor. Flickvännen och pappan är ju från USA, så det blev mycket amerikansk mat som de hade med sig, och jag blev kär i en senap som hette South Carolina BBQ Mustard.
Jag och min man fick äran att sköta grillen. Vi grillade hamburgare, fläskkotletter och kebabspett. Det blev riktigt lyckat och alla hade en trevlig middag. Vi solade även i trädgården, samt spelade bordtennis. Och drack grönt te. Jag och amerikanerna (i alla fall dessa amerikaner) har verkligen besattheten av grönt te gemensamt.
Jag såg ut så här. Innan vi åkte över för vårt "påskfirande" klippte jag mig 3cm igen. Jag går otåligt och väntar på att min naturliga hårfärg ska växa ner till axlarna så jag kan klippa av resten av de gula, blekta topparna. En del av mig vill såklart bleka håret isblont nu till sommaren, men jag är en sådan god bit påväg nu att det inte är läge att ge upp. Ett halvår till och jag har min naturliga mellanblonda färg tillbaka, tror jag. Dessutom kommer det blekas naturligt i sommar.
Idag ska jag ta vara på den sista lediga dagen. Det skulle kunna vara ångestframkallande eftersom jag varit ledig så länge nu (typ), men istället ser jag fram emot lite jobb igen. En vardag och rutiner. Och ju mer jag jobbar, desto fortare blir det juni och jag får träffa familjen igen. Saknar dem något enormt just nu, och som jag känner nu kommer jag inte vara ifrån dem under en högtid igen. Älskar att tillbringa tid med min man, men under högtiderna har vi lite olika uppfattningar om hur vi vill ha saker och ting. Jag vill äta ägg till frukost, lunch och middag medan han vill gå till kyrkan och äta äckliga hot cross buns 😂

Gillar