Påskafton

Igår firade jag och min man påsk. Det blev en jättemysig dag.

Vår granne hade gjort det påskfint i entrén med en påskblomma och lite choklad till alla. Så mysigt och hemtrevligt!

Min man cyklade på morgonen med en vän, och då passade jag på att baka bröd. Det blev mina (mammas recept) älskade frallor igen. Den här gången hade jag även lite sesamfrön på toppen. Vi åt det sedan till lunch med lite pastasallad.

På förmiddagen ringde jag även min mormor för att önska glad påsk. Vi pratade i nästan en halvtimme, och det var så trevligt.

På eftermiddagen lagade jag och min man påskmiddag. Har inte ätit mycket rött kött alls i år, men nu när det är påsk blev det riktiga köttbullar. Annars brukar vi köpa kalkonfärs.

Mitt tips när man lagar köttbullar, och inte äger ett förkläde, är att använda någon annans tröja. Jag snodde min mans mörkgröna tröja eftersom matfettet stänker så väldigt när man steker köttbullar 😉

Min man såg mig i den gröna tröjan och sa "I like you in green, that's a nice-- Oh, it's mine..."

Man kanske ska klä upp sig på påsken och sminka sig, men det blev inte så i år. Jag trivdes bra i myskläder och endast lite glow spray i ansiktet.

Påskmiddagen blev också väldigt lyckad. Vi lagade alltså köttbullar, potatis och morötter i ugn, omelett, ägghalvor, kokade ärtor och brunsås. Det blev typ en svensk påskmiddag, med mina favoriter från det svenska påskbordet (köttbullar, ägghalvor och svampomelett), men med lite engelska toucher med. Det blir så när man bott i England en tredjedel av sitt liv.

Och sen har vi chokladen... Alla dessa engelska chokladpåskägg... Jag fick ett Reese's ägg av min man som jag längtar efter att öppna. En vit chokladkanin av min svärmor, och sedan har vi fått flera från mitt och min mans vardera jobb. Vi har nog choklad så det räcker till midsommar! Var ska man liksom börja?!

På kvällen åt vi choklad och tittade på The Queen's Gambit. En riktigt intressant mini-serie på Netflix. Jag gillar att den är ganska mörk. Vi har ett avsnitt kvar, som vi ska se ikväll, och jag hoppas att slutet också är mörkt, och inte lyckligt. Ett lyckligt slut skulle förstöra den lite, tycker jag.

Gillar

Kommentarer