Palma De Mallorca

Vi har äääntligen bokat vår första bröllopsresa! Vi vill åka till karibien nästa år i ett par veckor (det måste passa in i min fästmans semesterschema på jobbet), men samtidigt bara komma iväg någonstans direkt efter bröllopet också.

Jag fick välja på att ändra mitt namn eller resa efter bröllopet och då valde jag resan (såklart) hehe. Men det har inte varit enkelt att hitta en bra destination att åka till, mest eftersom vi vill flyga från Arlanda men sedan direkt hem till London. Vi har också exakta datum vi måste åka på för att passa in det i våra semesterscheman på jobbet, så alternativen blev inte många. Jag skrev ju ett inlägg tidigare om att vi diskuterat Sardinien, Montenegro och Madeira, men inget av dessa resmål visade sig möjliga. Oftast är det paketresor som säljs till dessa destinationer, och då är det alltså till och från Arlanda som gäller, och på dagar som inte alls passar oss.

Det enda resemålet som verkade passa oss var Spanien och där har jag ju varit huuur många gånger som helst (skojar inte, jag gillar Spanien, men känner att jag vill uppleva några nya länder och platser innan jag åker tillbaka dit igen). Dock har jag aldrig varit på Mallorca, men har en vän som bor där och tyckte vi skulle komma dit. Och det passade faktiskt oss perfekt (+ att jag får skrapa en till plats på min scratchmap!).

Vi ville köra på en “billigare” resa direkt efter bröllopet, och spendera lite mer på karibienresan nästa år istället. Men det blev inte direkt vad vi tänkt oss, för min vän började visa oss en massa 5-stjärniga hotel och sedan var vi helt sålda haha. Klart vi ska bo på 5-stjärnigt! Det är ju en bröllopsresa efter allt! Så vi hittade det här hotellet som heter Gran Melia Victoria, som ligger lite utanför Palma, men ända centralt och nära vattnet. Ser helt underbart ut.

Så vår “billiga” resa kostade oss £2,500 (sen blir det ju mer för mat osv när vi är där) men jag är helt säker på att det är värt alla pengarna!! Ser fram emot det så himla mycket. Augusti kommer bli en sån jäkla grym månad – förhoppningsvis den bästa i mitt liv. Och det bästa är ju att även om min vän inte kan ta sig till mitt bröllop (hon kommer troligvis vara på Antigua då) så kommer hon nog vara i Palma i slutet av vår semester där. Så då kan jag träffa henne i alla fall. Jag är lycklig och väldigt nöjd just nu! 

Gillar

Kommentarer