O’NEILLS – CARNABY STREET

Jag hade glömt hur tidigt gamla människor går upp på morgonen, tills mamma och pappa var helvakna vid 8 på lördagsmorgonen och ville åka in till centrala London haha. Så vi åkte in till Fulham och Chelsea Megastore först för att göra pappa lycklig, sedan tog vi oss in till Piccadilly Circus. Vi gick runt där ett tag innan vi hamnade på O’Neills på Carnaby Street där vi tittade på Chelseamatchen i fotboll samtidigt som vi åt lunch.

Vi kom fram till att min mamma och min bror inte gillar centrala London speciellt mycket, eftersom det är alldeles för mycket folk. Speciellt på tunnelbanan. Själv är man ju van, men jag är inget stort fan av folkmassor heller. Vi lyckades i alla fall få ett bord inne på O’Neills så vi kunde se på fotbollen och äta samtidigt. Sedan funderade vi på om vi skulle turista lite mer och ta oss ned till London Bridge och The Shard, men min mamma och bror ville hellre tillbaka hem till vår lilla “by” med mindre folk haha, så vi åkte hem efter matchen. Jag jobbade på Selfridges på Oxford Street i torsdags, så jag kände att det räckte med centrala London för min del med.

Det fanns inga bord i själva puben, så vi drog ut på lunchen i restaurangdelen så mycket som vi bara kunde, så vi hann se hela matchen sittandes. Jag åt deras pulled pork wraps med strips och coleslaw medan pappa åt en stek, och resten hamburgare. Har varit där inne förut med pappa, och vi båda tycker de har riktigt god mat. I lördags var inget undantag. Jag smakade såklart av allas tallrikar haha och gud vilka goda hamburgare de serverar på O’Neills! De är så tjocka och smakade verkligen hemmagjorda. Mina wraps var självklart goda de med.

Eftersom vi ville sitta kvar vid bordet ännu lite längre, beställde vi även in efterrätt. Min bror ville ha donuts, så vi beställde en sharing platter med 15 minidonuts, och fyra dipper. Vispgrädde, toffee, körsbär och choklad. Mmm! Var så mätt efter huvudrätten, men jag åt flest donuts i alla fall. Chokladdippen var suverän. Men det bästa av allt var bara att mysa och umgås med hela familjen samlad. I London också! Hur länge har jag liksom inte väntat på det här ögonblicket, då mamma äntligen ska komma och hälsa på mig? Vi alla har vetat så länge att om hon bara vågar ta det där första steget att sätta sig på ett flygplan, så kommer allting gå bra. Och det gick bra också. Hon blev inte yr eller illamående överhuvudtaget. Hon mådde sämre på tunnelbanan än flyget faktiskt haha.

Efter efterrätten drog vi ut på vår måltid ytterligare genom att min pappa och min man beställde in en varsin irish coffee. Alltid när jag varit på O’Neills med pappa har han avslutat besöket med en irish coffee, så varför göra detta besök annorlunda haha? Själv drack jag endast pepsi där inne, men det blev mer alkohol på kvällen, samt på söndagen. Min bror ville se Newcastlematchen på kvällen, så vi gick till Rose & Crown-puben där vi bor och såg den ihop med lite öl (och vin för mig). Det har varit en riktigt, riktigt trevlig helg! Kan vi göra om detta nästa helg med tack?

Gillar