Om vår lägenhet

Snart har vi bott här i ett år, men det känns konstigt att det inte är längre. Vi trivs så bra och det är som om vi alltid bott här. Innan vi flyttade undrade jag om jag skulle gå förbi den gamla lägenheten någon gång och känna saknad, men det gör jag inte alls. Det var vår första lägenhet tillsammans, så självklart har vi minnen därifrån, men där vi bor nu är hemma på riktigt. Vi betalar av vårt lån, men vi har ingen hyra. Går något sönder kan vi fixa det direkt, så som vi vill, utan att höra med någon annan först vad de tycker. Väggarna är målade i mina färger, köket kommer renoveras precis som jag vill… Hela lägenheten andas frihet, och av allt roligt som hänt detta år är vår nya lägenhet nog ändå nummer ett för oss.

Vad kostade lägenheten? Ca 3,5 miljoner kr.

Hur stor depositionsavgift betalade ni? 30%.

Hur många rum? Det är en 3:a (kök, vardagsrum, sovrum, badrum och gästrum/min walk in closet 😉)

Hur många plan? Den är delad på två plan med en över och undervåning.

Har ni en trädgard? Vi har en privat uteterass, och sedan en gemensam trädgård med resten av lägenheterna i byggnaden.

Fönster åt vilket läge? Vi har fönster åt alla lägen förutom väst.

Var ligger lägenheten? I södra London (zon 5).

Trivs du i staden/orten? Ja! Det är så mysigt här, men samtidigt nära in till centrala London.

Har du trevliga grannar? Ja, de är trevliga.

Har du en parkeringsplats? Ja, på framsidan av huset.

Vilket är ditt favoritrum? Tycker alla rum förutom köket är mysiga på olika sätt. Men vardagsrummet då, om jag ska välja ett.

Vad vill du renovera/göra om? Köket är just nu ljusgult, ljusgrått och vitt. Det ska definivit renoveras inom en snar framtid. Badrummet renoverades 2012 och är fint i vitt och beige, men vi vill byta ut badkaret mot en duschhörna, så det kommer vi också göra.

Hur länge planerar du att bo där? Så länge som det känns rätt, vilket det verkligen gör just nu!

Vilket pris skulle du vilja sälja lägenheten för? Skulle helst vilja ha kvar den för all framtid och bara hyra ut den om vi flyttar någon annanstans/till något större. Tänker inte sälja för under 3,9 miljoner.

Planerar ni att skaffa barn i lägenheten? Vi planerar inte att skaffa barn just nu, men det beror väl på hur länge vi bor kvar här. Vi har ju ett extra rum så vi skulle definitivt få plats i alla fall.

Gillar