Nystädad nedervåning

Känslan när man precis är klar med städningen. Det är då jag älskar mitt hem som allra, allra mest.
Har inte velat äta i soffan alls sedan vi köpte det här fina svarta bordet på Ikea, och dessa bekväma tygstolar från John Lewis. Det är så mysigt att sitta här.
Älskar dessutom den stora skeletonklockan ovanför matbordet. Den är i spegelglas, från Melody Maison. En praktisk och superfin inredningsdetalj på samma gång. Det gillar jag!
Favoritdelen i vardagsrummet är nog ändå barskåpet. Inte för att jag dricker mycket alkohol (blir endast ett par glas varannan vecka nuförtiden), men älskar att ha vinstället fullt av intressanta vinflaskor, whiskey, baileys, vodka, rom, öl och cider bara utifall att. Och självklart en massa fina glas. Får vi gäster på besök finns allt alltid här.
Soffan Rosie, som är köpt på Sofology, är nog den skönaste soffan jag någonsin suttit/legat i. Breda dynor, perfekt mjukhet, och dessutom är ryggkuddarna ihopfästade med soffans rygg, så de sitter stadigt och alltid ser fina och prydliga ut.
På väggen har vi min gamla New York-poster som jag köpt ram till och gjort om till en tavla, samt våra bröllopsfoton (gjorde egna collage). I mitten sitter ett foto på mig och min man när vi var på en lyxig lunchkryssning på Seine-floden i Paris.
Nu har vi en stor TV med en prydlig hylla ovanför, och trappen till övervåningen är vit. Bara trappräcket och dörren kvar, som också ska målas vitt. Kanske lika bra att måla dörren till städskåpet under trappen vit med när vi ändå är igång. Ibland är det enklare att se vad som behöver göras när man tittar på bilder man tagit, istället för att stå där i verkligheten. I alla fall, vad grymt vårt hem är. Är så kär! 

Gillar

Kommentarer