Nyårsafton del 2

Nyårsmiddagen det här året (eller förra året då, om man ska vara väldigt korrekt) bestod av... TACOS! Jag hade gärna bjudit min familj på oxfile och potatisgratäng eller någon annan fin "nyårsmat", men eftersom de alla är så specifika med vad de gillar och inte gillar (och ingen avskyr samma sak) blev tacos den enda rätten alla kunde enas om. Av hela familjen är nog jag den som gillar tacos allra minst faktiskt haha.

Det tar i alla fall inte lång tid att laga tacos, och jag hade redan förberett mig lite genom att köpa pitabröd i Sverige. Engelska pitabröd är verkligen inte gjorda för att stoppa köttfärs i, och är det nyår ska man självklart få lyxa till det lite 😉 Jag och min man serverade sedan köttfärs, nachos och en salig blandning av grönsaker och såser. Vi satt där vid middagsbordet och åt i all evighet. Jag tror nog min pappa och min bror åt minst två wraps och två pitabröd var. Det var en riktigt mysig middag.

Innan middagen gick vi även ut för att leta efter en pub som var öppen. Pappa älskar ju Englands pubkultur, och det var viktigt för honom att i alla fall få besöka minst en pub om dagen under hans vistelse hos oss haha. Den enda som var öppen var Coach & Horses, precis vid dammen där vi bor. Där stannade vi i ett par timmar, jag drack Prosecco, de andra drack öl och vi (mest pappa såklart) önskade låtar i deras jukebox. Vår vän lyckades även ta sig dit för att träffa pappa. Han är ett stort fan av min pappa haha.

Vi tog en promenad förbi hus med fina (och fula) julbelysningar. När jag bor i hus ska jag också gå all in över julbelysningen, men på ett smakfullt sätt. Det finaste huset jag sett i år var nog ett med candy canes i trädgården, vita, stora ljus formade till renar, och en stor uppblåsbar snögubbe på uppfarten. Det var mycket, men det var samtidigt fint och inbjudande. Där ville man fira jul, liksom!

På gatorna lyser även lyktstolpsdekorationerna upp i december / januarimörkret. Det är en väldigt mysig årstid, och jag är så glad att man får all den här tiden att tillbringa med sina nära och kära.

När vi varit på puben ett tag gick vi tillbaka hem igen, åt tacos, och jag föreslog sedan att vi skulle spela Monopol medan vi väntade in 12-slaget. Det var så roligt! Jag älskar att spela spel, och tävlingsinstinkten inom mig tog över direkt 😉 Jag tar alltid Monopol alldeles för seriöst, men det är så jag också alltid vinner 😉

Min bror blev den förste att köpa hotell, men jag var hack i häl på honom. Han blev lite väl fokuserad på att köpa hotell, och spenderade väldigt mycket pengar på kort tid, medan jag själv inte var lika ivrig utan väntade och analyserade spelat lite mer. Hade även turen att ett par hamnade på mina Vine Street och Bow Street med hotell, medan alla lyckades hoppa över min brors gator.

Mina bästa monopoltips? Var alltid hatten. I vår upplaga kan man dessutom vara en söt anka, så jag är alltid ankan i hatt. Alltså, jag sätter hatten på ankan och är tva pjäser. Det är liksom min grej. Mitt andra tips är att INTE köpa precis allt du hamnar på. Ta ett par varv till att försöka köpa de dyraste gatorna och stationerna. Funkar det inte köp det du kan, men köp i förallsindar inte de allra billgaste (de bruna och gråa). Och trejde tipset är att köpa gator andra spelare vill ha, så du kan förhandla till dig en bra deal vid ett senare tillfälle.

Jag har aldrig firat nyår i England tidigare, så när klockan slog 23:00 öppnade vi en flaska champagne och skålade in det svenska nyåret. En timme senare gick vi sedan ut på gatan och firade av lite fyrverkerier som vi köpt tidigare under dagen. Efter det blev det mer champagne och ostbricka, innan alla gick och lade sig förutom jag och min bror. Vi lyssnade på musik och drack mer champagne haha. En bra start på det nya året!

Gillar

Kommentarer