Nyårsafton

Vi avslutade ett annorlunda år med en annorlunda nyårsafton i lockdown. På dagen mötte vi upp vår vän, köpte paninis och kaffe (jag drack grönt te) vid dammen, och gick till parken där vi hade en stående picknick i 0 grader och frost. Faktiskt väldigt mysigt! Det är sådana här små upplevelser som jag uppskattat med 2020.

Vi tog en längre promenad innan vi kom hem, stelfrusna men glada. Jag hade lockat håret, men nyårsoutfiten fick bestå av en svart stickad tröja och svarta mjukisbyxor. Faktiskt väldigt mysigt det med, att inte klä upp sig.

Vi höll sedan kontakt med våra nära och kära via telefonen under dagen. Fick den här söta bilden skickad till mig. Mormors vovve som sitter bredvid min morbror, ute på altanen. Han är så fin.

Vi började sedan vår nyårsmiddag med att äta crostinis med mjukost och tapenad. Det blev även vår efterrätt senare på kvällen. Till det blev det ett glas Chardonnay.

Jag lagade nyårsmiddagen, och det blev stekt lax med ugnsbakade potatistärnor, linser, färsk sparris och broccoli. Till det en sås/dressing gjord på creme fraiche, en hel pressad citron, persilja och chiliflakes. Jag ville prova på att laga någonting nytt, och det blev väldigt lyckat. Dock luktar köket fortfarande fisk... Det enda jag gjort de senaste dagarna är att städa köket, vädra köket, diska om stekpannan, torka av spisen igen, vädra köket igen osv... Blääää.

En tradition sedan jag var liten, är att titta på Grevinnan och Betjänten på nyårsafton. I år tittade min man på det för första gången, och skrattade minst lika mycket han med. Jag tänker mest på morfar när jag ser det - hur vi alltid skrattade åt det här tillsammans. Jag saknar honom. Han skulle fyllt hela 83 år nu i slutet av januari.

Vi hade sedan ett nyårsquiz med svärfamiljen över Zoom. Alla hade förberett 10 frågor var, vissa på papper, andra på PowerPoint-presentationer (jag och min man såklart haha!) Mina frågor handlade om positiva event i 2020, för jag tycker det är viktigt att minnas det som faktiskt varit bra. Vi har numera en kvinnlig vice-president, köttkonsumptionen har gått ner och växthusgaser har minskat runt om i världen, tex. Jag hade även tagit med mindre seriösa frågor, så som TV-serier på Netflix under 2020.

Min bror skickade den här bilden i familjegruppen på Whatsapp och sa att det var "exakt ett år sedan Linda satt och sov på puben..." Minnen.

Vid 12-slaget i Sverige (klockan 11 för oss), fick jag ta del av Västerås fyrverkerier. Min bror filmade från sin balkong via Whatsapp.

Jag och min man hade sedan en nattklubb i vardagsrummet där vi drack prosecco och dansade till våra gamla favoritlåtar från 2009-2012. Vid 12-slaget tänkte vi ta en promenad och titta på fyrverkerier, men eftersom vi hade så roligt på vår "nattklubb" stod vi i gästrumsfönstret och tittade ut istället. Vi såg ganska mycket fyrverkerier, och vi skålade med mer prosecco.

Det blev alltså en mysig nyårsafton! Nu ser jag fram emot ett nytt spännande år med min man, och alla andra nära och kära. Hoppas jag får träffa alla i verkligheten lite oftare än jag fick i 2020.

Gillar

Kommentarer